Dizi sektöründeki büyüme yeni bir sektör doğurdu

Güncelleme Tarihi:

Dizi sektöründeki büyüme yeni bir sektör doğurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 09:40

Dizi sektöründeki büyüme beraberinde yeni bir 'sektör' doğurdu. Evlerden hastanelere, otellerden fabrikalara bir çok alan, adeta birer film platosu olarak kullanılıyor. Sektöre ciddi yatırım yapan firmalardan Anatolia Plato'nun sahibi Rüstem Yurttaş, "Büyük bir plato ihtiyacı için şirketimize gelen talebi karşılayarak Topkapı Sarayı’nın benzerini bin 500 metrekarelik bir alanda inşa ettik" dedi.

Haberin Devamı

Rüstem Yurttaş konu ile ilgili şunları kaydetti: ''2010 Yılında İstanbul'un dünya kültür başkenti olması nedeniyle sinema filmi için, büyük bir plato ihtiyacı için şirketimize gelen talebi karşılayarak Topkapı Sarayı’nın benzerini 1500 metrekarelik  bir alanda inşaa ettik.

KARMIŞIK BİR SEKTÖR

Bu bizim için bir başlangıç oldu. Başarılı bir projenin devamında da sektörün ihtiyacına gelen talepleri değerlendirerek daha profesyonel bir plato inşasını gerçekleştirdik.

Dışardan bakıldığında görünenin aksine oldukça karmaşık bir sektör. Bir dizi yada filim için anlaşma yapıp yatırım yapılıyor, tam o sırada filimin bütçesi az geliyor yada dizinin reytingi düştüğü için yayından kaldırılıyor. Bunun gibi yüzlerce çok tatsız olayla karşılaşabiliyorsunuz. Buda sektörün olumsuz yanı.

Haberin Devamı

Fakat bütün bunlara rağmen büyük yatırımlar yaptığımız ve halende yapmaya devam ettiğimiz 6 katlı platomuz son derece başarılı işlere imza atıyor. Şu ana kadar birçok dizi filimler, sinema filimleri ve reklam filimleri platomuzda çekilmeye devam ediyor."

MORG DA VAR MUTFAK DA

Yurttaş açıklamalarının devamında "Türkiye’de belki de dünyada ilk olarak 5 yıldızlı otel platosunun yanısıra dış görselli, resepsiyon bölümleri içeride çekilen senaryoya göre uyarlanıp yapım firmalarının başka mekana olan ihtiyaçlarını da gidererek bir bütünlük sağlayıp kolaylık kazandırmıştır.

Platomuz planlanırken konularında çok yetkin iki yüksek mimar iki sanat yönetmeni ve uygulayıcı yapımcı danışman ve proje ekibiyle çalıştık.

Platomuzun fizibilite ve yer seçimi yaklaşık iki yıl zamanımızı aldı. Yer seçimi yapıldıktan sonra inşaatı 6 ay sürdü. İkibin metrekarelik geniş alana büyük bir yatırım yapılarak dizi ve filim sektörü için bir vazgeçilmez olan film platolarımızda bir dizide veya sinema filminde ya da reklam filminde gerekli tüm mekanları bulmak mümkün. Modern ve güncel holding- ofisler, karakol, nezarethaneler, sorgu odaları, hastane, doktor ve muayene odaları, jinekoloji,acil, ameliyathane, yoğun bakım, morg, hatta yemek programları için mutfak stüdyosu bile mevcut.''

Haberin Devamı

SÖZ SAHİBİ OLMA İMKANI VAR

Türkiye'de çekilen dizi ve filmelerin dünyanın pek çok ülkesine satıldığına işaret eden Yurttaş "Neden yabancı dizi yada filmlerin ülkemizde çekilen sahneleri bizim platomuzda çekilip ülkemize döviz kazandırmasın?. Son yıllarda ülkemizde çekilen dizi ve filimler bence son derece kaliteli ve emek harcanan yapımlar. Ayrıca yapımcısından yönetmenine, prodüksiyondan ışıkçısına varana kadar ülkemizde işini hakkıyla yapan çok yetenekli insanlar var. Biraz daha emek verildiği takdirde sektörde dünya da söz sahibi olmamıza olanak vereceği kanaatindeyim.

 

BAKMADAN GEÇME!