Dişi Neron, olimpiyat şerefine ormanı yaktı

Güncelleme Tarihi:

Dişi Neron, olimpiyat şerefine ormanı yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2004 01:42

Atinalılar, Olimpiyat Komitesi Başkanı Angelopulu’ya ateş püskürüyor. Angelopulu’nun, olimpiyat şerefine önceki akşam villasında verdiği ve yabancı liderlerin de katıldığı partide atılan 3.5 ton havai fişek, orman yangınına yol açtı. Yunanlılar’ın ‘Demir Leydi’si, artık ‘Dişi Neron’ olarak anılıyor.

ATİNA’da iki Yunanlı süper atletin doping skandalı bitmeden bu kez Olimpiyatlar’ın ‘Demir Leydisi’ Yanna Daskalaki Angelopulu skandalı patladı.

Yunanistan’ın Olimpiyatları almasında büyük rol oynayan, Olimpiyat Organizasyon Komitesi Başkanı Angelopulu’nun önceki akşam villasında verdiği yemekte, 3.5 ton hava fişek atılınca Atina’da orman yangın çıktı. Atina’nın lüks semti Filotei’nin bir dönüm ormanı, Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopulos ve Başbakan Kostas Karamanlis başta olmak üzere yabancı devlet başkanlarının gözleri önünde kül oldu.

Olaya çok kızan Başbakan Karamanlis partiden erken ayrılırken, ‘Bu ağaçları tek, tek elimle diktim’ diye ağlayan Filotei Belediye Başkanı Thani İkonomidis, Demir Leydi’yi mahkemeye vereceğini açıkladı.

KARAMANLİS SİNİRLENDİ

Yangının ardından gazeteler Demir Leydi’ye bu kez de ‘Dişi Neron’ adını taktı ve basında, Yanna’yı Roma’yı yakan Neron gibi koltuğuna uzanmış, yanan ormanı seyrederken gösteren karikatürler çıkmaya başladı.

Yunan demir çelik imparatoru Thedoros Angelopulos’la evli Demir Leydi’nin Atina’nın lüks semtindeki parti için herşey düşünülmüştü ve o gece herkes oradaydı. Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopulos, Başbakan Karamanlis ve eşi, eski Başbakan Kostas Simitis ve eşi Dafni, PASOK Lideri Yorgo Papandreu ve eşi Ada, Patrik Bartholomeos, eski Başbakan Kostas Miçotakis, Bulgaristan Başbakanı Simeon, İspanya Kraliçesi Sofia, Norveç Prensi Haaken, modacı Valentino dahil sanat ve iş dünyasının ileri gelenleri partiye katılıyordu.

YANGINI SEYRETTİLER

Parti güzel başladı. Buckingham Sarayı’nda çalışmış aşçının hazırladığı yemekler çok beğenildi ve çalan müzik eşliğinde konuklar sohbete dalmıştı ki havai fişekler patlamaya başladı. Konuklar başlangıçta gösteriyi hayranlıkla izlerken birden siren sesleri duyulmaya başladı. Havai fişekler rüzgárın etkisiyle villanın çevresindeki çam ormanına düşüp yangın çıkarmıştı. Gösteriye izin veren Atina İtfaiyesi, olay yerine 9 yangın söndürme aracı gönderdi. Ancak 3.5 ton havai fişek atmak için hazırlanmış sistem otomatik olduğundan fişeklerin atışı durdurulamadı. Tüm konuklar yangını seyretti ve partiden erken ayrılmayı tercih etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!