Dil ve dudakla spor olmaz

Güncelleme Tarihi:

Dil ve dudakla spor olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 02:15

Kulüp yöneticilerinin birbirleriyle girdiği diyalogların hoş olmadığını vurgulayan Bakan Şahin, ‘Göreve gelen kişiler, taraftarlık formalarını çıkarmalıdır’ dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, son dönemde sporda gündeme damgasını vuran gelişmelerle ilgili, ‘Dil ve dudaklar, el ile ayakla yapılması gereken sporun önüne geçti’ dedi.

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın evsahipliğini yaptığı, iftar yemeğine katılan Şahin, ilginç açıklamalarda bulundu. Ramazan nedeniyle camilere asılan mahyalardan birinde, ‘Ey oruç, tut beni’ sözlerini gördüğünü ve bunun çok dikkatini çektiğini belirten Şahin, ‘Acaba tribünlere, spor kulüplerimizin önlerine, federasyonlarımıza ve kurullarımızın uygun yerlerine (Ey güzel spor, tut beni!) pankartı mı assak?’ diyerek, şunları söyledi:

Üzüntü duyuyorum

‘Spor konuşulacak bir şey değil, yapılacak bir şeydir. Dille, ağızla ve dudaklarla yapılan bir spor bilmiyorum. Son zamanlarda dil ve dudaklar, el ile ayakla yapılması gereken sporun önüne geçti. Bundan son derece üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kendi bindiğimiz dalı kesmemeliyiz. Çok konuşarak, eleştirerek, birtakım konuları olduğundan fazla büyüterek spora zarar verildiğini veya verilebileceğini düşünüyorum.’

Mesafe korunmalı

Bakan Şahin, siyasetçilerin, seçildikten sonra yakalarındaki parti rozetini bir türlü çıkaramadıklarından örnek vererek, ‘Benim parti rozetimi çıkardığım gibi, spor yönetiminde, federasyonlarda ve kurullarda herhangi bir göreve gelen kişiler, hangi spor kulübünün taraftarıysa o formayı çıkarmalıdır. Çıkarmıyor demek istemiyorum. Bu izlenimi silmelidir ve herkese eşit mesafede olmalıdır’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!