DFB kupası Bayern Münih'in

Güncelleme Tarihi:

DFB kupası Bayern Münihin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 11:33

Bundesliga şampiyonluğundan sonra DFB kupası'nı da kazanan Bayern Münih, sezonu çifte kupayla tamamladı. Bayern DFB kupasını, Dortmund'u 107 ve 120. dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 yenerek aldı. Hakem, 64. dakikada Dortmund'un golünü vermedi.

Haberin Devamı

BAYERN Münih, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Kupasını 17. kez kazandı. Berlin Olimpiyat Satında 74 bin biletli seyircinin önünde oynanan final

DFB kupası Bayern Münihin
maçında Bayern Münih, Dortmund'u 2-0 yenerek kupaya uzandı. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi finali oynayan iki takım, bu kez DFB Kupası'nda karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi finalinde attığı golle takımına kupa kazandıran Hollandalı yıldız Arjen Robben, DFB Kupası finalinde de gol attı. 107. dakikada Bayern Robben'in golüyle 1-0 öne geçerken, Müller 120. dakikada skoru 2-0 yaptı.

10 KEZ

Bundesliga'da şampiyon olan Bayern Münih, DFB kupası'nı da kazanınca 2013-2014 Sezonu'nu çifte kupayla kapatmayı başardı. Böylece 10. kez bir sezonda hem lig, hem de kupa şampiyonu oldu.

Sağanak yağmur atında oynanan final maçının kırılma noktası ise 64. dakikaydı. Bu dakikada Hummels'in kafa vuruşunda gol çizgisini
DFB kupası Bayern Münihin
geçen topu Dante kale içinden çıkardı. Pozisyonu hem yan hakem hem de orta hakem Florian Meyer kaçırdı. Dortmund'un yüzde yüzlük golünü vermedi. 90 dakikası 0-0 berabere biten karşılaşma 15'er dakikadan iki devre uzatıldı. Futbolcular aşını yorulurken Bayern Münih'li futbolcular, sık sık bacaklarına kramp girmesi nedeniyle zor anlar yaşadı.

HATA GOL GETİRDİ

Dortmund, defansının hatasından yararlanan Boateng, 106. dakikada ceza alanı içinde bulunan Robben'e yerden orta yaptı. Pozisyonu iyi takip eden Hollandalı, sağ ayağıyla topu filelerle buluşturdu: 1-0. Dortmund kalan dakikalarda gol için bastırırken, kalesinde de tehlikeler yaşadı. 113. dakikada Robben, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Weidenfeller'e teslim etti. 120. dakikada gelişen ani atakta Müller, kaleciyi de geçip topu boş kaleye gönderdi: 2-0. Maçı 2-0 kazanan Bayern Mühih kupayı aldı.
DFB kupası Bayern Münihin


CUMHURBAŞKANI VERDİ

Karşılaşmanın 31. dakikasında sakatlanarak yerini Ribery'e bırakan Kaptan Lahm, DFB Kupasını Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un elinden aldı. Yağmura rağmen sahada uzun süre kupa zaferini kutlayan Bayern Münihli futbolcular, kutlamaları daha sonra Berlin'in eğlence merkezine taşıdı. Kupaya en çok sevinen isimlerin başında ise İspanyol Teknik Direktör Pep Guardiola geldi.

Futbolcularını birayla ıslatan Guardiola, Bayern Münih'deki ilk yılında iki kupa kazanmayı başardı. Bayern Münih'li futbolcular kupayı hak ettikleri söylediler. İlk golün kahramanı Arjen Robben “Güzel maç oldu. Ben çok topla buluşamadım. Şansın bana güleceğini sabırla bekledim“ dedi. Toni Kross ise “Çok iyi oynadığımızı ve kupayı sonuna kadar hakettiğimizi düşünüyorum. Herkes kim daha iyi takım onu gördü“ dedi. Javi Martinez de “Bir sezonda iki kupa almak harika. Geçen yıl üç kupa, bu yıl iki kupa. Biz tarih yazmaya devam ediyoruz“ sözlerişle sevigncini dile getirdi.

Haberin Devamı

DFB kupası Bayern Münihin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!