Devrim Sağıroğlu: Tekerler kırılmadan...

Güncelleme Tarihi:

Devrim Sağıroğlu: Tekerler kırılmadan...
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Çıkmıştık, bir umut yolculuğuna.. Başlangıçta, herşey o kadar da güzeldi ki.. Taa, Finlandiya maçına kadar.. Kuzey İrlanda'yı net bir skorla devirmiş, tam bunalım döneminde yakaladığımız Almanya'yı yenmiştik.. Bütün müsabakalarımız içerideydi ama, olsun.. Alınacak 12 puan, bizi dış saha maçlarına da en iyi şekilde motive ederdi.. Ah o Finlandiya yok mu? Bütün hesapları altüst ve bir çuval inciri berbat eden, o oldu..

Milli takımımız şimdi, yitirdiği moralini yeniden kazanmak, Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için umut tazelemek amacıyla, Moldova karşısında sınav verecek. Peki, bu maça iyi hazırlanabildi mi dersiniz? Örneğin, 14 Ekim 1998 tarihindeki Finlandiya yenilgisinden bu yana, kimlerle oynadı? Bu müsabakalarda, eksiğini gediğini görebildi mi?

5 AYDIR MAÇ YAPMIYORUZ..

Olumlu yanıt verebilmek mümkün değil.. Ne acıdır ki, 5 aydır milli düzeyde bir tek hazırlık maçı oynamadık.. Denk kuvvette veya bizden daha iyi bir milli takımın karşısına çıkmadık.. Gücümüzü sınamadık.. Rakiplerimiz habire milli maç yaparken, biz 2 ayda bir, milli takımımızı ‘‘dostlar alışverişte görsün’’ kabilinden iki günlüğüne kampa alıp, ismi cismi olmayan takımlarla oynattık.. Ne bir organizasyon var, ne çaba.. Hesap soran falan da yok, nasıl olsa..

Şu Moldova'yı yenelim de, bakın bakalım.. Herşeyi bir tarafa bırakır, hemen methiyeler düzmeye başlarız.. Ancak, geçmişin analizini yapmayan ve günlük yaşayan o methiyelerin sahipleri, Türk futbolunu kısır bir döngünün içinde sürüklenmeye mahkum ettiğini de bilmelidir..

HOCADAN ALINACAK DERS..

Nasrettin Hoca, testiyle su getirmesini isteyen çocuğu, gitmeden bir güzel dövmüş.. ‘‘Ne yapıyorsun hoca’’ demişler.. ‘‘Testiyi kırmaması için dövüyorum’’ yanıtını vermiş.. Cemaat isyan etmiş: ‘‘Olur mu hocam.. Kırmadan da adam dövülür mü?’’ Nasrettin Hoca'nın yanıtı, gene sakin: ‘‘Kırdıktan sonra ne kıymeti var? Şimdiden dövmeliyim ki, aklı başına gelsin. Getirirken de testiyi kırmasın!’’

İnşallah şu Moldova maçını kazasız belasız atlatırız da, sorumlular bu eleştirilerden kendilerine bir pay çıkartır.. Hiç olmazsa, bundan sonraki 4 deplasmanımıza böyle iptidai şartlarda hazırlanmayız.. Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösterenlerden bıktık çünkü!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!