Devlerin zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Devlerin zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2001 01:53

Fatih Terim ve Ergin Ataman, Brescia'da biraraya geldi. İtalya'daki spor elçilerimiz Türk'ün adını en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtirken, şampiyonluk sözü verdi.

  • Forma aslanın ağzında. Emre, Okan ve Hakan Şükür, İnter'de başarılı grafik çizecekler. Buna inanıyorum. Ancak çok çalışmaları gerek.

  • Bizim başarımız Türk sporunun başarısıdır. Biz bir çığır açtık. Arkamızdan daha çok teknik adam ve oyuncu dünyaya açılacak.

  • Siena'da ana hedefim Saporta Kupası'nı kazanmak. Ardından, İtalyan Ligi'nde ilk dörde girerek Super League'e katılmayı garantilemek.

  • Avrupa'nın en iyi coachları arasına adımı yazdıracağım. İtalya benim için en uygun yer. Alpay Öztaş da bizim gibi başarılı bir grafik çizecek.

    İtalya.. Moda ve spor dünyasının merkezlerinden birisi. Özellikle zenginler ligi olarak anılan, yıldızların adeta cirit attığı bu ligde Milan'ın patronu Fatih Terim hem kendisini, hem de Türk'ün adını başarıyla temsil etmek için sırtına büyük bir yük aldı.

    Basketbolda da her zaman söz sahibi olan Çizme'de Ergin Ataman da, Terim gibi kariyerini ve takımı Siena'yı zirveye çıkarmak için kolları sıvadı. Bütçesi 20 milyonluk takımlarla büyük bir yarışa girdi. Ama o da meydan okuyor. Çünkü hedefleri büyük...

    TERİM'DEN NASİHAT

    Hürriyet, Türk sporunun İtalya'daki iki itibarlı hocasını Brescia'da bir araya getirmeyi başardı. Her iki antrenör de hedeflerinin Avrupa'da ve özellikle İtalya'da Türkiye'yi branşlarında ve sporda layıkı ile temsil etmek olduğunu dile getirdi. Fatih Terim geçmişteki tecrübelerine dayanarak Ergin Ataman'a nasihatlarda bulundu. Terim modern spor anlayışında şampiyonluk dışında alınan sonuçların başarı sayılmadığını, bunun için her teknik direktörün mutlak ipi birinci göğüslemek zorunda olduğunu söyledi.

    ERGİN'İN HEDEFLERİ

    Ergin Ataman da Siena'da ana hedefinin öncelikle 'Saporta Kupası’nı kazanmak, ardından İtalyan Ligi'nde de ilk dörde girerek Super League'e katılmayı garantilemek olduğunu açıkladı. Birbirlerine çalıştırdıkları kulüplerinin flamasını veren iki Türk hoca, İtalya'da görev yapan sporculardan da söz ettiler.

    TÜRKLER'E GÜVEN

    Terim, İtalya'da formanın aslanın ağzında olmasına karşın genç Emre, Okan ve Hakan Şükür'ün İnter'de başarılı grafik çizeceklerine inandığını ancak çok sıkı çalışmaları ve sabretmeleri gerektiğini savundu. Ergin Ataman ise Siena'ya beraberinde getirdiği Karşıyaka'nın eski uzunu Alpay Öztaş'ın verimli olup, maçlarda hayli dakika alacağı güvencesini verdi.

    İKİSİ DE İDDİALI

    Gerek Terim, gerekse Ataman üstlendikleri sorumluluğun zorluğunun bilincinde olduklarını ve 'Şampiyonluk' parolası ile görevi kabul ettiklerini söylediler. Terim, ligde olduğu gibi UEFA Kupası'nda da favoriler arasında gösterildiklerini belirtirken, ‘‘Başarı kolay değil. Ancak başarmak için çok çalışacağız’’ dedi. Ergin, kendisine Fatih Terim'i örnek aldığını, Avrupa'nın sayılı coachları arasına girmek isteğini açıkladı. Genç çalıştırıcı, bunun için de İtalya'da elde edeceği başarıların çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

    MESAJ GÖNDERDİLER

    Türk sporseverlere mesaj gönderen İtalya'da ki iki spor temsilcimiz, 'Bizim başarımız Türk sporunun başarısıdır. Biz bir çığır açtık. Arkamızdan daha çok teknik adam ve oyuncu dünyaya açılacak' değerlendirmesinde bulundular. İki teknik adam birbirlerini gelecekte oynayacakları maçlara davet ederken, başarı dilediler.

    Fatih Terim: Hata yaptım

    İtalyan 1. Futbol Ligi'nin 1. haftası sonrasında Brescia ile 2-2 berabere kalan Milan'da eleştiri okları teknik direktör Fatih Terim'e çevrildi. Contra'nın yerine Chamot'la oyuna başlamayı tercih etmesinden dolayı eleştirilen Terim, ‘‘Hatamı kabul ediyorum. Eğer Brescia maçını tekrarlama olanağı olsa, farklı bir 11 çıkartırım’’ dedi. Milan Kulübü'nün İkinci Başkanı Adriano Galliani basında yer alan demeçlerinde ‘‘İlk yarı çok kötü bir Milan gördüm. Biz Contra'yı oynatmak için satın aldık’’ dedi. Bu arada, Terim'in Brescia maçının ikinci yarısında sinirlenerek kulübeye yumruk attığı ve sağ parmaklarının zedelendiği görüldü.

    İTALYAN BASINI:

    La Gazzetta dello Sport:

    'Brescia, Milan'a korku veriyor', 'Terim, Milan'ın sadece iyi yanını görüyor'

    Tutto Sport

    'Galliani, sadece Rui Costa'nın sakatlığından değil, ilk yarıdaki kötü oyundan da sinirlendi. Chamot bir felaket'

    Corriere dello sport

    'Terim köpürüyor. Milan'da gösteriden başka şeyler var'

    La Repubblica

    'Milan, Terim şimdiden suçlama altında'

    İl Giornale

    'Terim, Terim'i kabul etmiyor. Terim’li Milan gol atıyor ama attırmasını da biliyor'

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!