Devler sahneye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Devler sahneye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 21:45

2013’te Slovenya'da düzenlenecek olan Eurobasket'e gidiş biletini almak isteyen A Milli Basketbol Takımımız, hazırlık maçlarından sonraki ilk ciddi sınavını Beyaz Rusya karşısında verecek. Karşılaşma saat 17:00’de Ankara Spor Salonu’nda oynanacak ve NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı

Oluşturulan yepyeni kadrosu ile karşımıza çıkan12 Dev Adam, 2011 yılının izlerini silmek, kötü geçen hazırlık maçlarının sonrasında iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Milliler Orhun Ene ile yollarını ayırdıktan sonra, tekrar Bogdan Tanjevic tarafından çalıştırılmaya başlandı.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Tanjevic önderliğinde ABD ile final oynayarak gümüş madalyanın sahibi olmayı başaran milliler, bu yıl o başarıyı elde eden kadrodan çok daha farklı ve genç bir kadroyla mücadele edecek.

Dünya ikincisi olma başarısını gösteren takımın kadrosunda yer alan Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Ömer Aşık, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Oğuz Savaş, Barış Ermiş gibi önemli isimler bu sene kadroya dahil değil. Devler için tam anlamıyla hayal kırıklığı olarak sonuçlanan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası kadrosunda yer alan isimlerden ise geriye sadece Ender Arslan, Cenk Akyol, Emir Preldzic, Sinan Güler ve İzzet Türkyılmaz kaldı. Bu değişikliklerin yanında içlerinde ay yıldızlı formayı ilk kez giyecek olan oyuncuların da bulunduğu kadroda, yeni yıldızlar göze çarpıyor.

Haberin Devamı

KADROMUZ

İlkan Karaman, Can Maksim Mutaf, Semih Erden, Sertaç Şanlı, Duşan Cantekin, Birkan Batuk, İzzet Türkyılmaz, Doğuş Balbay, Osman Gökhan Şirin, İbrahim Yıldırım, Furkan Aldemir, Cenk Akyol, Barış Hersek, Sinan Güler, Ender Arslan, Kerem Gönlüm.

OLAY YARATAN İSİM: ENES KANTER

Gerek sosyal medyada, gerekse basında sıkça yer alan tartışma konularından biri de, milli takıma çağrıldığı halde gelmeyen Enes Kanter oldu. NBA’de Utah Jazz forması giyen genç basketbolcu,önce milli takım kadrosunda yer almayı kabul etmesine rağmen, sonrasında menajeri aracılığıyla kararını değiştirerek gelmeyeceğini bildirmişti. Birçok silahından mahrum kalan milli takıma Enes Kanter yerine, 34 yaşındaki Kerem Gönlüm tekrar çağrıldı. Tecrübeli sporcu teklife olumlu yanıt verdi ve tatilini yarıda keserek takım çalışmalarına katıldı.

RAKİPLERİMİZ

F Grubu'nda mücadele edecek olan 12 Dev Adam’ın rakipleri ve maç programı şöyle:

A Grubu: Sırbistan, İsrail, Estonya, Slovak Cumhuriyeti, Karadağ, İzlanda
B Grubu: Almanya, Bulgaristan Azerbaycan, Lüksemburg, İsveç
C Grubu: Hırvatistan, Ukrayna, Avusturya, Güney Kıbrıs Rus Kesimi, Macaristan
D Grubu: Gürcistan, Bosna Hersek, Hollanda, Romanya, Letonya
E Grubu: Finlandiya, Polonya İsviçre Arnavutluk, Belçika
F Grubu: TÜRKİYE, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Portekiz

MAÇ PROGRAMI

Haberin Devamı

18 Ağustos Cumartesi
17:00 TÜRKİYE - Beyaz Rusya (Ankara Spor Salonu)

21 Ağustos Salı
21:30 İtalya - TÜRKİYE (Sassari)

24 Ağustos Cuma
20:30 TÜRKİYE - Portekiz (Ankara Spor Salonu)

27 Ağustos Pazartesi
21:15 Çek Cumhuriyeti - TÜRKİYE (Chomutov)

2 Eylül Pazar
19:30 Beyaz Rusya - TÜRKİYE (Minsk)

5 Eylül Çarşamba
20:00 TÜRKİYE - İtalya (Kadir Has Kongre ve Spor Salonu)

8 Eylül Cumartesi
22:30 Portekiz - TÜRKİYE (Coimbra)

11 Eylül Salı
18:00 TÜRKİYE - Çek Cumhuriyeti (Fenerbahçe Ülker Arena)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!