Dev projelerde imzası var

Güncelleme Tarihi:

Dev projelerde imzası var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 10:13

Başbakanlık koltuğuna oturacak olan AK Parti’nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım’ı, Türkiye birçok iddialı projeyle tanıdı. Yüksek hızlı tren, Marmaray, 3. havalimanı, duble yollar, telekomünikasyonda 3G ve 4.5G sürecinde hep Yıldırım’ın imzası oldu.

Haberin Devamı

İşte Yıldıım’ın 2002’den beri imza attığı projeler;

* DUBLE YOL

Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde 18 bin 180 kilometre daha bölünmüş yol yapıldı.

* HAVACILIK

25 olan havaalanı sayısını 55’e çıkardı. Bu dönemde yapılan havayolları arasında Avrupa’nın deniz üzerinde inşa edilen ilk ve tek havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı da yer aldı. Havayolu şirketlerinin piyasaya girmesi ve bilet fiyatlarında sağlanan düşüşün ardından dünyada yüzde 5 büyüyen havacılık sektörü, Türkiye’de yüzde 15 büyüdü.

* YÜKSEK HIZLI TREN PROJELERİ

Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-İstanbul yüksek hzlı tren hatları hayata geçirildi. Türkiye, Avrupa’da 6. hızlı tren işletmecisi ülke oldu. Ankara-Eskişehir arası 1 saat 15 dakikaya, Ankara-Konya arası 1 saat 50 dakikada, Ankara-İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya indi.

* MARMARAY

Haberin Devamı

Marmaray’la İstanbul’un Asya ve Avrupa yakaları denizaltından demiryolu ile birbirine bağlandı.

* 3. HAVALİMANI

Dünya’nın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul 3. Havalimanı projesi, Yıldırım’ın bakanlığı döneminde başladı. Projenin ilk etabı 2018’de tamamlanıyor.

* 3. KÖPRÜ

26 Ağustos’ta açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 8 adet kara ve 2 demiryolu şeridiyle dünyanın en geniş, en yüksek kuleli ve raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü ünvanlarına sahip oldu. Köprünün bağlantı yolları ihalesi de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

* OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

İstanbul-İzmir Otoyolu kapsamında yapılan Osmangazi Köprüsü, Mayıs 2016’da tamamlanacak.Dünyanın 4. büyük orta açıklığa sahip asma köprüsü olacak olan Osmangazi Köprüsü’yle 4 saatlik yol, 4 dakikaya inecek.

* AVRASYA TÜNELİ

2017 yılında bitecek projeyle, Anadolu ve Avrupa arası karayolu seyahat süresi 15 dakikaya inecek.

* OVİT GEÇİDİ VE BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU

Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Demiryolu’nun kayıp halkası Baku-Tiflis-Kars demiryolunun yapımına başlandı. Tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci tüneli olacak olan Ovit Dağı Geçidi’nin yapımına başlandı.

* BOLU TÜNELİ

12 hükümet, 16 bakan eskiten Bolu Tüneli Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde tamamlandı.

Haberin Devamı

* ŞEHİR ULAŞIM PROJELERİ

Egeray, Başkentray, Gaziray ve büyükşehirlerdeki metro ulaşım sistemleri yine Yıldırım’ın önem verdiği ve hayata geçirdiği projeler oldu.

* MİLLİ TREN, YERLİ UÇAK

Milli Tren ve Milli Yüksek Hızlı Tren projesine start verildi. Türkiye’nin yerli uçak üretimi projesini başlatan Yıldırım, denizcilikle ilgili de birçok çalışmaya imza attı.

* ÖNCE 3G, SONRA 4.5G

Bilişim sektörüne yönelik birçok projeyi tamamlayan Yıldırım, telekomünikasyonda 3G ve 4.5 G sürecini başlatan isim oldu. Bilişim sektöründeki AR-GE desteklerinde de, bu dönemde önemli açılım sağlandı.

* UYDU ÇALIŞMALARI

Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının yapımına imza atan Yıldırım, milli Haberleşme uydusu yapımını başlattı.

* PTT BANK

Haberin Devamı

PTT Bank uygulaması Yıldırım’ın bakanlığı sürecinde hayata geçirildi.

* FATİH PROJESİ

Eğitimde bilişim teknolojisinin kullanılmasını sağlayan FATİH projesini başlattı. Yıldırım, e-devlet uygulamasını başlatan isim de oldu.

 

BAKMADAN GEÇME!