Dev maç Alkmaar'ın : 3-2

Güncelleme Tarihi:

Dev maç Alkmaarın : 3-2
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2007 20:17

Haberin Devamı

HOLLANDA Ligi'nin 23. haftasında deplasmanda lider PSV Eindhoven ile karşılaşan, Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakibi AZ Alkmaar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmasını bildi. Philips Stadı'nda 36 bin beş yüz seyircinin izlediği 5 gole sahne olan karşılaşmayı kazanarak göz dağı veren ve "Şampiyonlukta bende varım" diyen AZ Alkmaar altın değerinde önemli bir 3 puan elde etti.

Eindhoven'den Jefferson Farfan'ın 20. dakikadaki golüyle geriye düşen AZ Alkmaar, ikinci yarıda açıldı. 50. dakikada Moussa Dembele'nin golüyle eşitliği yakalayan AZ, Julian Jenner'in 62. dakikadaki golüyle skoru 2-1 lehine çevirdi. Teknik direktör Roland Koeman'ın çalıştırdığı PSV Eindhoven ise bu gole cevap vermekte gecikmedi ve 65'te Philippe Cocu ile eşitliği sağladı: 2-2. 88. dakikada ise Danny Koevermans attığı golle skoru belirledi: 2-3.

Haberin Devamı

Louis va Gaal'ın teknik direktörlüğünde AZ Alkmaar bu galibiyetle puanını 50'ye çıkararak, maç fazlasıyla ikinciliğe yükselirken, lider PSV ile arasındaki puan farkını da 6'ya indirdi.

Hollanda Ligi'nde diğer maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

NAC Breda-RKC Waalwijk: 2-1, Excelsior Rotterdam- FC Twente Enschede: 1-2, Heracles Almelo- Willem II Tilburg: 2-2.b

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!