Derviş tenisi de kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Derviş tenisi de kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2001 00:00


İstanbul, Ankara ve İzmir'de faaliyet gösteren tenis kulüplerinin temsilcileri, Devlet Bakanı Derviş'in medyada yansıyan görüntülerinin tenise ilgiyi arttırdığını söylediler.

Türk Tenisini Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri, ENKA Spor kulübü Tenis Direktörü Tuncer Aksoy, ünlü kişilerin tenis oynamasının zaman zaman olumlu katkı sağladığını belirterek, ''Sayın Derviş'in tenise getirdiği katkı hepsinden fazla oldu'' dedi.

Tenisin geçmişte ''zengin sporu'' olarak değerlendirildiğini, bu inanışın kaybolmak üzere olduğunu anlatan Acarsoy, şöyle konuştu:

''Ülkenin One Man'i Derviş'in yoğun çalışma temposu içinde tenis oynaması, tenise bambaşka anlam kazandırdı. Derviş'in, üzerinde büyük sorumluluklar ve stres varken, tenis oynaması, zihin olarak çok yorulan kişinin stres atmak için oynadığı spor dalı izlenimini veriyor. Derviş, yoğun çalışma temposuna başlamadan, güne sağlıklı, zinde başlamak için tenis oynuyor ve bunu halka ifade ediyor. Tenisi hazırlık evresinin bir parçası olarak gösteriyor. Derviş'le iyi bir tanıtım şansı yakaladık.''

ARTIK SPONSOR BULMAKTA ZORLANMIYORUZ

Ankara Tenis Kulübü Başkanı Gazi Acarsoy da, Bakan Derviş'in Türkiye'de tenisin yaygınlaşmasına büyük katkısı olduğunu ifade ederek, ''Sayın Derviş, sponsor bulmamızda da çok etkili oldu'' dedi.

Tenise hiç ilgi göstermeyen kesimlerin bile artık bu spor dalına yakınlaştığını kaydeden Acarsoy, şunları söyledi:

''Sayın Derviş, tenisi Türkiye gündeminin ilk sıralarına taşıdı. Medyanın ilgisi yoğunlaştı. Tenisin yaygınlaşması ve doğru tanınması açısından bu reklam bizi çok mutlu etti. Sponsor bulmakta zorlanıyorduk bu kolaylaştı. Geçmişte sponsorluk için biz ısrarcı olurken, şimdi firmalar bizi aramaya başladı. Kulübümüzün 2 bin 300 üyesi var, ama Derviş'ten sonra ayda ortalama 20-30 kişi üye olmak için aradı, şimdi bu sayı 50 kişiye ulaştı. Eskiye nazaran talep çok fazla.''

ADINA TURNUVA DÜZENLENECEK

İzmir Tenis Kulübü Direktörü ve İzmir Tenis İl Temsilcisi Ziya Kıpkızıl ise, Derviş'in tenis sporu yapmasının Türk tenisine amatör veprofesyoneller boyutunda büyük katkı sağladığını söyledi. Kıpkızıl, bir dönem televizyon dizisi olan ''Beyaz Gölge''nin Türkiye'de gençlere basketbolu sevdirdiğini hatırlatarak, ''Derviş de tenisi sevdirdi'' diye konuştu.

Kıpkızıl, 56 senedir tenis oynadığını ve hocalık yaptığını anlatarak, Derviş ile tenise ilginin patlama noktasına geleceğini dilegetirdi.

İzmir Tenis İhtisas Kulübü Başkanı Ömer Yıldırım da, Türkiye'de sonyıllarda tenis sporunun reklamını Hülya Avşar'ın yaptığına işaret ederek, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile bu tanıtımın patlama noktasına geldiğini ve özellikle ileri yaş gruplarında kurs alanların arttığını söyledi. Yıldırım, Derviş'i kortlarına davet edeceklerini ve adına bir turnuva düzenleyeceklerini bildirdi.

ÜNLÜLER

Siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve sanat dünyasında tenis oynayan ünlüler de birbiriyle yarışıyor. Ankara bürokrasisinde tenis oynamayanyok denecek kadar azken, tenis oynayan siyasetçiler arasında Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Fahrettin Kurt, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Altınkaya, TBMM eski Başkanı Kaya Erdem ve Devlet eski Bakanı Rüşdü Saraçoğlu dikkatleri çekiyor.

Sanat dünyasında, tenis oynayanlar arasında Hülya Avşar başı çekerken, Selçuk Ural, Hakan Ural, Göksel Arsoy ve Kuzey Vargın diğer ünlüleri oluşturuyor. İş dünyasında ise İshak Alaton, Cem Boyner, Halit Narin, Feyyaz Berker, Burhan Karaçam ve Halit Cıngıllıoğlu tenis tutkunları arasındayer alıyor.

TENİSİN MALİYETİ

Tenisi öğrenmek isteyenler için kurs ücretinin saati 10 milyon liradan başlarken, tenis raketi ve kıyafeti için 150 milyon lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Tenis için gerekli malzemeler içinde en yüksek rakamı tenis raketi oluşturuyor. Değişik marka ve kalitedeki raket fiyatları 25 milyon liradan başlıyor ve 300 milyon liraya kadar çıkıyor. Üçlü tenis toplarının fiyatı ise 750 bin ila 8 milyon lira arasında değişiyor. Tenis ayakkabısının fiyatı 52 milyon 500 bin liradan başlayıp 150 milyon liraya kadar ulaşırken, tenis şortları 15-40 milyon ve t-shirt ise 15-40 milyon lira arasında satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!