Derviş: Niyet mektubunu vermedik, liderlere sunduk

Güncelleme Tarihi:

Derviş: Niyet mektubunu vermedik, liderlere sunduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 01:44

Devlet Bakanı Kemal Derviş, IMF'ye yeni stand-by için verilecek Niyet Mektbu'nun, görüşlerine sunulmak üzere 20 Aralık'ta görüşlerine sunulmak üzere Başbakan ve Başbakan yardımcılıklarına gönderildiğini açıkladı.

Derviş, bu açıklamayı IMF'ye sunulacak niyet mektubunun ayrıntılarının basına yansıması üzerine yaptı. Derviş'in "Biz niyet mektubunu liderlerin görüşlerine unmuştuk" demesi, ayrıntıların kendisi ve kendiine bağlı bürokratlar tarafından sızdırılmadığı mesajı olarak algılandı.

Devlet Bakanı Derviş'in makamından yapılan açıklamada, Türkiye'nin 3 yıllık dönemi kapsayacak olan stand-by düzenlemesi kapsamında alacağı önlemler ve gerçekleştireceği reformları içeren niyet mektubu taslağının 20 Aralık 2001 tarihinde, görüşlerine sunulmak üzere Başbakan ve Başbakan Yardımcılarına gönderildiği belirtildi. Niyet Mektubu'nun Devlet Bakanı Derviş ile Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti tarafından ocak ayının başlarında imzalanarak IMF yönetimine iletileceği bildirildi. Açıklamada, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun gelecek ayın ikinci yarısında yapacağı bir toplantıda konuyu ele almasının beklendiği vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!