Dalışta Türkiye basamakları çıkmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Dalışta Türkiye basamakları çıkmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 20:25

Dikey dalışta dünya rekorunu kırmayı hedefleyen milli sporcu Şahika Ercümen dev akvaryumda dalış gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Ağustos 2010'da rekor denemesi yapacak Ercümen, akvaryumda bulunan vatozlar, tropikal balıklar, köpek balıkları ve yaklaşık 10 bin deniz canlısının bulunduğu suya ekipmansız girerek dalış şovunu sergiledi.

 Dalış öncesinde çalışmaları hakkında bilgi veren milli sporcu, Sualtı Milli Takımı'nın son yıllarda çok büyük gelişme kaydettiğini belirterek, "Dünyada bundan bir 10 sene önce adımız bile yokken, Türkiye olarak kendimizi o kadar çok geliştiriyoruz ki, yılların emeği sürekli yurtdışında, sürekli olarak turnuvalara katılabilmemiz, herkesin özverisi, bütün Milli Takım sporcularının. Bütün Milli Takım arkadaşlarım işlerinden çıkar çıkmaz, koştura koştura havuza gelip antrenman yapıyorlar.  Türkiye'deki insanlar sualtı sporlarına fedakarlık ve özveri gösteriyorlar. Federasyon bu konuda çok destek oluyor, tüm sporculara, bizi sürekli dünya şampiyonalarına götürüyorlar, başarı beklenmese bile orada edineceğimiz tecrübeleri önemsiyorlar. Bu gelişimde bütün arkadaşlarımın katkısı var. Bütün ülkeler birer basamak ilerlerken, biz Türkiye olarak beşer beşer çıktık bu basamakları" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şahika Ercümen, sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, sualtı nevigasyonu ve serbest dalış olmak üzere Milli Takım'da 4 dalda birden görev alan önemli bir sporcu. Ercümen, daha önce 67 metre ile Amerikalı sporcu Tanya Stereeter'a ait olan dikey dalış rekorunu kırmaya çalışacak. 70 metrede dikey dalış denemesi gerçekleştirecek olan Ercümen bu dalışı ise Ağustos ayında yapacak.

Çocuk yaşlarda dipten ‘bir şeyler’ çıkarma merakıyla başlayan dalış serüveni daha sonra bir tutkuya dönüştü ve Şahika Ercümen suyun altından 100'den fazla madalya çıkardı. Çanakkale'de başlayan Ankara'da büyüyen bu öykünün kahramanı, 2009 Serbest Dalış Dinamik Apnea Türkiye Şampiyonu Şahika Ercümen.

Sualtı Hokeyi, sualtı rugbysi, sebest dalış... Şahika'nın sualtında yarışmadığı ve derece almadığı branş yok gibi...Ercümen önümüzdeki yaz 'Dünya Dikey Dalış' rekorunu kırmak için 70 metre derinliğe dalmayı deneyecek! Eğer başarılı olursa Yasemin Dalkılıç'ın 68 metrelik rekorunu kırmış olacak.

 ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

16 Ocak 1985 yılında Çanakkale’de doğdu. İlk okulu Gazi İlköğretim İlkokulu, orta okul ve lise eğitimimi Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesinde aldı. Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Sualtı sporlarına scuba dalış ve sualtı ragbisi yaparak başladı. 12 senedir sualtı sporlarının çeşitli branşlarıyla ilgileniyor ve 2001 yılından itibaren milli takımda. Sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, sualtı navigasyonu ve serbest dalış milli takımıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’na katıldı. 2006’da ilk defa katıldığı İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Bayanlarda Türkiye’den en iyi dereceyi elde edti Şahika Ercümen çıktığı bu zorlu yolda henüz bir sponsor desteği bulmuş değil, bu rekor denemesi ne şartta olursa olsun yapılacak


aerdem@hürriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!