Dakar Rallisi'ni yüzbinler açtı

Güncelleme Tarihi:

Dakar Rallisini yüzbinler açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 13:56

Motor sporlarında dünyanın en zorlu yarışı olan Dakar Rallisi, yüzbinlerce kişinin izlediği tanıtım startıyla başladı. Rallide Türkiye'yi; Şakir Şenkalaycı-Serkan Özdemir'den oluşan TMF Dakar Takımı ile Koray Özkaplan-Selçuk Bektaş ikilisinden oluşan Castrol KTM Dakar Takımı temsil ediyor.

Haberin Devamı

Dakar Rallisi Arjantin'de tanıtım startı ile başladı. Dünyanın en zorlu yarışında motosiklet sınıfında start alacak Türk sporculara ilgi büyük oldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle Türkiye'yi temsil eden şampiyon sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir'den oluşan TMF Dakar Takımı ile Koray Özkaplan-Selçuk Bektaş ikilisinden oluşan Castrol KTM Dakar Takımı'nın katıldığı Dakar Rallisi'nin tanıtım startı Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Mayıs Meydanı'nda (Plaza Del Mayo) yapıldı.

Dakar Rallisini yüzbinler açtı

Yüzbinlerce kişinin Arjantin Başkanlık Sarayı (La Casa Rosada) önünde katıldığı seramonide Türk sporcular Teknopolis'ten Mayıs Meydanı'na motosikletleriyle geldi. Podyuma ilk Serkan Özdemir gelirken, Koray Özkaplan, Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş Türk Bayrağı ile yüzbinlerce seyirciyi selamladı.

Haberin Devamı

Dakar Rallisinin ilk etabında Türk sporcular 175 km. özel etabı geçecek. Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir, Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan; Buenos Aires, Villa Carlos Paz arasında toplam 838 km. yol kat edecekler.

Dakar Rallisini yüzbinler açtı

9 BİN 300 KM YOL KAT EDİLECEK
Dünyanın en zor rallisi Dakar, yeni bir rota ile Şili ve Bolivya topraklarının heyecan verici etaplarından oluşacak. Dakar Rallisi Arjantin'in Buenos Aires şehrinde 4 bin 752 kilometresi özel etap olmak üzere 9.300 km. kat edilerek Teknopolis'te 17 Ocak'ta sona erecek.

Dakar Rallisini yüzbinler açtı

406 ARAÇ YARIŞIYOR
Ralliye 161 motosiklet, 137 otomobil, 63 kamyon ve 45 dörtlü olmak üzere 406 araç kayıt yaptırdı. 53 farklı ülkeden yarışçının katıldığı Dakar'da bu yıl 11 kadın sporcu da startta olacak. Dakar Rallisi, Arjantin'in; Villa Carlos Paz, San Juan, Chilecito, Salta, Termas de Río Hondo ve Rosario, Şili'nin; Copiapó, Antofagasta, Calama ve Iquique, Bolivya'nın ise Uyuni şehirlerinden geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!