Dakar Rallisinde 8.etap

Güncelleme Tarihi:

Dakar Rallisinde 8.etap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 10:48

35. Dakar Rallisi'nin sekizinci etabında ilk sırayı otomobil kategorisinde Katarlı Naser el Attiyah, motosiklet kategorisinde ise Fransız Cryil Despres aldı.

Haberin Devamı

Güney Amerika ülkeleri Arjantin, Bolivya ve Şili'nin evsahipliğinde düzenlenen 35. Dakar Rallisi'nin sekizinci etabı, Bolivya'nın Uyuni ile Şili'nin Calama kentleri arasında yapıldı. Otomobil kategorisindeki 302 kilometrelik etabı 02:32:57'lik dereceyle bitiren Naser el Attiyah, bu sezon Dakar'dan ilk kez zaferle ayrılmayı başardı.

Katarlı pilotun 1:12 dakika arkasındaki Monster Energy X-Raid takımından Fransız Stephane Peterhansel ikinci, 2:36 dakika gerisindeki Red Bull Rally takımından İspanyol Carlos Sainz üçüncü oldu. Sekizinci etabın ardından genel klasmanda İspanyol Nani Roma liderliğini sürdürürken, son 2 yılın şampiyonu Fransız Peterhansel zirve takibini sürdürüyor. Üçüncü sırada ise 2009 şampiyonu Güney Afrikalı Giniel de Villiers yer alıyor.

Motosiklet kategorisinde ise Yamaha'nın Fransız pilotu Cyril Despres, 462 kilometrelik parkuru 05:23:20'lik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Genel klasman lideri İspanyol Marc Coma 2:15 dakika farkla ikinci, vatandaşı HRC takımından Joan Barreda Bort ise liderin 2:39 dakika gerisinde üçüncü oldu.

Genel klasmanda İspanyol pilotların hakimiyeti devam ediyor. Marc Coma liderliğini sürdürürken, sırasıyla Joan Barreda Bort ve Jordi Viladoms, zirve takibini sürdürüyor.

Dakar Rallisi'nin dokuzuncu etabı, Calama ile Iquique arasındaki 422 kilometrelik parkurda düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!