"Daha hazır değiliz"

Güncelleme Tarihi:

Daha hazır değiliz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 12:21

Voleybol Bayanlar 1. Lig takımlarından Galatasaray Daikin'in menajeri Orkun Darnel, uzun vadeli bir planlama yaptıklarını, gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

Darnel, yaptığı açıklamada, 3 yıllık toparlanma sürecini bitirdiklerini belirterek, “Bundan sonra önümüze bakıyoruz ve çok iddialıyız. Belki önümüzdeki 3-4 sezon içerisinde iddiamızın en az olabileceği sezondayız. Bu yıl ilk hamleyi yaptığımız dönem. Ancak sporda belli olmaz. Doğru zamanda form tutturursak kadromuz, her türlü başarıya imza atacak kapasitede” ifadelerini kullandı.

Kadro gücünün oynanan önemli maçlarda ortaya çıktığını kaydeden Orkun Darnel, şunları kaydetti: “Daha hazır değiliz. Gösterdiğimiz performansı katlayacağız. Herkes tehlikeli bir takım olduğumuzu gördü. Teknik ekibin talebiyle defansif özelliği olan, dünyanın en iyi liberosu olarak gösterilen bir oyuncuyu, Japon Yuko Sano'yu transfer ettik. Daikin'in çok ciddi yatırımları var. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde daha iddialı gibi duruyoruz. Ligde de iddialıyız. Takımda bulunan Brizitka Molnar ve diğer yabancılar antrenman kalitesini çok arttıracaklar. Onlarla antrenman yapan yerli oyuncular seviyelerini yukarı çekecek. Bu sayede takımımız daha iddialı olacak. Çok güzel bir sezonun Galatasaray Daikin'i beklediğini, hatta 2-3 sezonda önemli başarılara imza atacak bir takımın geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.”

“Planlamayı 3 yıllık yaptık”

Planlamayı 3 yıllık yaptıklarını kaydeden sarı-kırmızılı takımın menajeri, şöyle devam etti: “Bunun çerçevesinde antrenörümüz Massimo Barboli ile 3 yıllık sözleşme imzaladık. Birçok oyuncumuzla 2 yıllık sözleşmemiz bulunuyor. Ama onlarla da bu sezonun sonunda kalan 1 yıllık kontratlarını 2'şer seneye uzatma adına görüşmeler yapmayı düşünüyoruz. Yeni anlaşacağımız oyuncularla en az 2 sene anlaşıp, antrenörümüze süresi bitene kadar takımı emanet edeceğiz. Süreklilik ve istikrar çok önemli. Antrenörümüzün her türlü tasarrufu kabulümüz olacak. Önümüzdeki 3 sezon gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da önemli şampiyonluklar elde etmek istiyoruz.”

Türkiye liginin, yer alan takımlar nedeniyle Avrupa'nın en ilginç ligi olduğunu vurgulayan Orkun Darnel, “Öyle üst seviye takımlar var ki, bunlardan 2'si olan Fenerbahçe ve Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu. Bu sezon en büyük Şampiyonlar Ligi şampiyonu adayı ve yılların takımı Eczacıbaşı VitrA var. Bu takımların, bayan voleybolunun Real Madrid, Manchester United ve Chelsea takımları olduğunu söyleyebilirim. Bu rakiplerle mücadele ediyoruz. Ama bizim hedefimiz de Barcelona olmak. Hepsinden daha istikrarlı, altyapısından oyuncu yetiştiren bir ekip olmayı planlıyoruz. Onun temelleri atıldı. Önümüzdeki 3 sezon inşallah böyle bir takım olacak” diye konuştu.

Türk voleybolu

Kadın voleybolunu değerlendiren Darnel, 2003 yılından itibaren başlayan voleybola ilgi sonucu genç kızların voleybolcu olmak istediğini dile getirdi.

Voleybolda doğru yapılanmayla önemli başarılar elde edildiğini vurgulayan Orkun Darnel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada hakkını ödeyemeyeceğimiz iki lokomotif kulüp var. Eczacıbaşı VitrA ve Vakıfbank. Türk voleybolu üst seviyede değilken yıllarca bu sporu lokomotif gibi taşıdılar. Fenerbahçe'yi de tebrik etmek lazım. Galatasaray bu çalışmalar neticesinde daha önemli atılımlar yapıyor. Beşiktaş'ın birlikteliği var. Yeşilyurt ve İlbank fena takımlar değil. Bu ekipler yavaş yavaş diğer iki ekibe katılmaya başladı ve voleybolcularımızın ivmesi arttı. Yabancı oyuncuların seviyesi yükseldi. O yabancı oyunculara karşı oynayan ve antrenman yapan oyuncular geliştiler. Bunlar önemli şeyler, fırsatları değerlendirmek lazım. Doğru yabancı seçmek lazım. Oyuncuları sadece oyunculuğuna göre değil, ayrıca karakterlerine göre transfer ediyoruz. Bu şekilde altyapıdan gelen oyuncuların onları örnek almasını istiyoruz. Örneğin Bianco gibi bir oyuncunun yanına 1993 doğumlu iki pasör koyuyoruz.”

Eşi Neslihan Darnel ile voleybol rekabeti

Orkun Darnel, Eczacıbaşı VitrA'da forma giyen eşi Neslihan Darnel ile keyifli bir rekabetin içinde olduklarını dile getirdi.

Neslihan'ın geçen 2 sezonda üst seviyede performans gösterdiğine dikkati çeken Darnel, “Ben bile kendisine 'Artık oldun' diyordum. Ama yanılmışız. Bu sezon gelmiş geçmiş en iyi Neslihan olarak oynuyor. Umarım bu daha da başarılı olmasını sağlar. Sezona çok iyi girdi. Ama Neslihan da lokomotif kulüplerden biri olan Vakıfbank'tan yetişti. Bunun yanında Neriman, Gözde, Eda ve Naz olsun, milli takımlardaki bütün oyuncular çok önemli. Herkes çok başarılı olsun isterim, ama umarım en başarılı biz oluruz” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın idarecisi, eşiyle voleybol rekabeti konusundaki sohbetlerle ilgili soruyu ise “Sonuçta karı-koca ilişkisinde alttan alan taraf olduğumuz için sadece ara sıra üstüme gelirse 'Dikkat et, kaybederseniz bu ev zindan olur' şeklinde şakalar oluyor. Şimdiye kadar onlar kazandı. Ama onlarla yaptığımız maç bundan sonra işlerinin kolay olmadığını gösterdi” diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!