Daha fazla Türk daha fazla başarı

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla Türk daha fazla başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 01:49

Türk basketbolunun en tecrübeli ismi, NBA’de forma giyen milli oyuncuların daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylerken “Furkan NBA için kendini geliştirmeli” dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ve Türk basketbolunun en önemli basketbol oyuncularından biri olan Mehmet Baturalp, Hürriyet’e basketbolumuzun geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Milli takımı bir yabancının çalıştırmasını kabul edemediğini belirten Baturalp’in söylediklerinin satırbaşları şu şekilde: Ergin Ataman, Erman Kunter, Orhun Ene, Murat Didin gibi çok önde olan isimler varken Türk Milli Takımı’nı bir yabancı isim çalıştırıyor olmasını kabullenemiyorum. Fenerbahçe bu sezon lige başarılı olamadıysa bunun tek nedeni İtalyan Simone Pianigiani’nin Türk oyunculara değer vermemesidir. 17-19 yaşında çocukların A takımlarda oynayabildiği günlerde Türk basketbolu geri dönülmez bir yükseliş dönemine girdi demektir.

‘BAŞARILAR TESADÜFİ GİBİ’

Türkİye, 1 kez Avrupa 2’cisi, 1 kez de Dünya 2’ncisi oldu. Bu turnuvalardan 1 yıl sonra katıldığı turnuvalarda ise dereceye dahi giremedi. Bu da alınan başarının biraz tesadüfi olduğu gibi bir mesajı akla getiriyor. Oysa NBA’da bile forma giyen çok yetenekli oyuncularımız var. Bunları iyi değerlendirmek gerekiyor. Galatasaraylı Furkan faul çizgisinden her attığı şutu sokmayı ve adam geçmeyi öğrenmesi durumunda oynadığı basketbol çok değerlenecektir. Şimdi sadece gücü ve taymingi ile oynuyor. NBA’ya gitmesi için bu iki yönünü mutlaka geliştirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb3f40f018fbb8f8b4ce3a

Basketboldan anlayan kalmadı

BASKETBOLDAN anlayan küçük bir zümre kaldı. Üç büyük kulübümüzün seyircisi maalesef futboldan geldiği için salonlara maç seyretmeye değil kavga etmeye geliyorlar. Ancak basketbol iyi oynanırsa, salonda eğlenceler, konserler aktiviteler yaşatılırsa sezon başında kombineler tükenir, böylece sadece iyi anlayanlar salonlarda yerlerini alırlar.

Guard ve pivot şampiyon yapar

GEÇEN yıl Beşiktaş’ın bu yıl da Galatasaray’ı şampiyon yapan Carlos Arroyo müthiş bir oyun kurucu. Zaten bir takımı oyun kurucusu ve pivotu şampiyon yapar. Türkiye’de öldürücü gerçek anlamda bir pivot oyuncusu hiç yok. İlla bir isim vermem istenirse çok zorlanarak sadece ‘Oğuz Savaş’ derim.

İlk 5’İ

Haberin Devamı

Kemal Erdenay
Nedret Uyguç
Erdoğan Partener
Hidayet Türkoğlu
Erman Kunter

Mehmet Baturalp kimdir

Babasını kaybettikten sonra Darrüşşafaka’da okumaya başlayan Mehmet Baturalp, Darrüşşafaka’dan mezun olduğu yıl efsane yönetici Muhtar Sencer tarafından Fenerbahçe’ye transfer edildi. Baturalp, 13 yıl aralıksız sarı lacivertli formayı giymiş ve 5 şampiyonluk yaşadı. 72 kez milli formayı giyen Mehmet Baturalp, basketbolu bıraktığı sene İTÜ’nün koçu oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın yanı sıra Eczecıbaşı ve Paşabahçe’yi çalıştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!