D Grubu'nda favori Almanya

Güncelleme Tarihi:

D Grubunda favori Almanya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 11:58

2010 Dünya Kupası, 11 Haziran'da başlayacak ve tam bir ay sonra yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Haberin Devamı

Kupa mücadelesine katılan ülkeler, 4'er takımlı 8 grupta ilk ikiye girmek için mücadele edecek.

D Grubu'nda yer alan favori ülkeler, sürpriz adayları ve analizi şöyle;

Almanya - Avustralya - Gana - Sırbistan
----------------------------------------
Dünya kupasını 3 kez müzesine götüren Almanya, 2010 Dünya Kupası'nda zorlu bir gruba düştü.

Eleme maçlarının ardından grubundan namağlup lider olarak çıkan ve Güney Afrika biletini alan Almanya, Michael Ballack, Miroslav Klose, Phillippe Lahm ve Mesut Özil gibi yıldız oyuncularıyla grubun favori ekibi.
Ancak, Almanya'nın gruptaki işi, şu ana kadar sergilediği başarılı performansa rağmen kolay değil. Elemelerde büyük bir başarı sağlayan ve grubunu, Fransa'nın önünde birinci sırada tamamlayan Sırbistan, Almanya'nın gruptaki en büyük rakibi. Dünya kupasına ilk kez katılan Sırbistan, büyük bir gizemle oluşturduğu takımında birçok yıldız oyuncu barındırıyor. Tek eksiği uluslararası tecrübe olan Sırbistan, hızlı ve sonuca kolay giden futboluyla dikkati çekiyor.

Avustralya ise, Premier League'da top koşturan oyuncularına güveniyor. Dünya Kupası'ndaki amacı, grupta ilk ikiye girmekten ileriye gitmeyen Avustralya'nın oyun tarzı ABD'ninkine benziyor. Güvenli ve disiplinli oyunu tercih eden Avustralya, grubun en zayıf ülkesi gibi görünüyor.

Afrika elemelerinde Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden ilk ülke olan Gana, son derece yetenekli orta saha oyuncularına sahip. Kadrosunda, John Mantsil, Sulley Muntari ve Michael Essien gibi yıldızları barındıran Gana'yı yenmek, grubundaki diğer takımlar için gerçekten çok zon olacak.

İzlenmesi tavsiye edilen futbolcular: Miroslav Klose (Almanya), Tim Cahill (Avustralya), Matthew Amoah (Gana), Michael Essien (Gana), Milan Jovanovic (Sırbistan), Marko Panteliç (Sırbistan), Milos Krasiç (Sırbistan)

Grup tahmini:

1- Almanya
2- Sırbistan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!