Curlinge video ile hazırlandılar

Güncelleme Tarihi:

Curlinge video ile hazırlandılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 15:48

Kocaeli'nde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı çocuk yurdunda kalan öğrencilerden kurulan bayan curling takımı, ilde curling salonu olmayınca, bu spor branşını video ve fotoğraf destekli bir eğitimle öğrendi.

Kassel Şehri Yahya Kaptan Çocuk Yurdu'nda kalan 2 öğrenci ile daha önce burada yaşayan 3 üniversite öğrencisinden oluşan “SHÇEK Spor Kulübü Bayan Curling Takımı”, antrenör Ata Yetişkin nezaretinde iki aydır curling karşılaşmalarına çeşitli materyallerle hazırlandı.

Video, görüntü, slayt ve fotoğraflarla curlingi öğrenen öğrenciler, edindikleri teorik bilgileri Erzurum'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Curling Şampiyonası'nda uygulama imkanı buldu.

Turnuvaya iki gün önce gelerek antrenman yapan bayan curling takımı, ilk resmi maçlarında iyi bir performans göstermelerine karşın rakipleri Nenehatun Spor Kulübü'ne 7-3 mağlup oldu.

Antrenör Ata Yetişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'nde curling tesisi bulunmadığını, bu yüzden video ve fotoğraf destekli materyallerle ilgili spor branşını öğrencilere aktardığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
“Kocaeli'nde SHÇEK çatısı altında curling takımını 2 ay önce kurduk. İzmit'te tesisimiz olmadığı için burada video ve fotoğraflarla çalıştık. Çocuklar genelde üniversite talebesi. Takımda çocuk yuvasında yetişmiş arkadaşlarımız var. Şu anda iki kızımız SHÇEK'e bağlı Kassel Çocuk Yuvası'nda kalıyor. Diğer 3 arkadaşımız da buradan yetişti. Bu arkadaşlar üniversite talebesi olduğu için Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtta kalıyor.”

İlk kez Erzurum'daki curling salonunda çalışma imkanı bulduklarını anlatan Yetişkin, “Buraya gelene kadar biz hiç çalışmadık. İzmit'te federasyona ait bir mobil buz sahası vardı, fakat onu söktüler. Altı aydır sökük vaziyette. Onun için de daha önce hiç çalışma fırsatımız olmadı” diye konuştu.

ERZURUM'DA PRATİK YAPTILAR

Antrenör Yetişkin, Erzurum'a iki gün önce geldiklerini belirterek, burada sporcuların teorik bilgilerini pratiğe geçirme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

SHÇEK Spor Kulübü Bayan Curling Takımı oyuncusu Saadet Gül de Kocaeli'nde video ve çeşitli materyallerle curling sporunu öğrendiklerini dile getirdi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Genel Sekreteri Abdurrahman Koral da federasyon olarak Türkiye'nin 10-14 ilinde curling sporunun yaygınlaşması için hazırladıkları projelerle, hızlı kurulabilen prefabrike tesislerin oluşturulacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!