Mustafa Çulcu: "Atiba'nın pozisyonu penaltı değildi"

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Atibanın pozisyonu penaltı değildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 20:21

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Beşiktaş - Sivasspor maçının tartışılan pozisyonlarını yorumladı... Çulcu, Beşiktaş lehine verilen penaltı kararını yanlış olarak yorumlarken, Sivassporlu İbrahim Akın'ın son dakikalarda yerde kaldığı pozisyonu ise, "Penaltı olmalıydı" şeklinde yorumladı.

13. DAKİKA: 'FAULÜ VERMELİYDİ'
Ceza alanına girişte Quaresma’ya Ziya’nın yaptığı hareket net bir faul. Çizginin dışında. Sarı kart da gösterilmesi gereken bir hareket. Hadi sarı kartı geçtik ama faulü vermeliydi hakem, vermedi.
14. DAKİKA: 'KIRMIZIYI GEREKTİRECEK ŞİDDET YOKTU'
Hakem 13. dakikada Quaresma’ya faulü vermeyince, 14. dakikada Quaresma cezayı kendisi kesti(!) Hakan Özmert’in aşil tendonuna bastı. Minimum sarı kartlık hareketti, harekette kırmızıyı gerektirecek bir şiddet yoktu. Sarı kabul görürdü.
 
32. DAKİKA: 'QUARESMA SARI KART GÖRMELİYDİ'
Quaresma, 2 numaralı yardımcı Orkun Aktaş’a tartışmalı bir pozisyon sonrası gözlük işareti yaptı. Aktaş, orta hakemi ikaz edip sarı kart göstertmeliydi. Cicinho’nun, dördüncü hakemin omzuna temasına çıkan sarı kart doğru karar. Dördüncü hakem bu yapılana sarı kart çıkmasını sağlıyor. Ancak 2 numaralı yardımcı Quaresma’ya karşı bunu yapmadı.

Mustafa Çulcu: Atibanın pozisyonu penaltı değildi

44. DAKİKA: 'PENALTI DEĞİL!'
Penaltı kesinlikle penaltı değil. Atiba, rakibinin ellerini hissettiği anda bir adım daha fazla atınca aklına geliyor ve kendini yere bırakıyor. Penaltıyla uzaktan-yakından alakası yok. Hakemin aklı muhtemelen 13. dakikadaki Quaresma-Ziya olayında kaldı. Hem Quaresma’nın Hakan’a yaptığı hareketi tolere etti hem de bu penaltıyı yarattı. Çok kötü bir hakemlik anlayışı. Bir FIFA hakemine yakışmayacak kararlar... Elit kategoriye aday bir hakemimiz Göçek, bu tür kararlar kendisine yakışmıyor.
Penaltı pozisyonunda ayaklar çarpışıyor ama Adem, Atiba’nın pozisyonunu bozmak için herhangi bir müdahale yapmıyor. Orada temas var ancak, Adem rakibinin pozisyonunu bozmak için hamle ya da müdahalede bulunmuyor. Temas olduğu için Atiba’ya ‘hakemi aldatmaya yönelik hareket’ diyerek sarı gerekmez. UEFA, temaslı pozisyonlarda ‘sarı kart gerekmez’ der. Ama hakem, ‘beni aldatıyorsun’ diye Atiba’ya sarı kart gösterse, ‘Neden gösterdin’ de diyemeyiz.

49. DAKİKA: AATIF'IN POZİSYONUNDA DEVAM KARARI DOĞRU
Aatıf, Rhodolfo mücadelesinde devam kararı doğru. Rhodolfo, Aatıf’ın ayağından açılan topa nizami müdahale etti.

90+5. DAKİKA: İBRAHİM AKIN'IN POZİSYONU PENALTI
İbrahim Akın'ın, Beşiktaş ceza alanında düşürüldüğü pozisyon penaltı.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!