Çorum basketbol şehri oluyor

Güncelleme Tarihi:

Çorum basketbol şehri oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2010 12:43

Çorum'da basketbolun geliştirilmesi ve ilin tanıtımı için İstanbul'da faaliyet gösteren Darüşşafaka ile UPS Spor ve Kültür kulüplerinin genç takımlarını Çorum'a davet edildi.

Haberin Devamı

Çorum Basketbol İl Temsilcisi Yaşar Yılmaz, bu takımların sezon öncesi kamp yapmalarını çok istediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Darüşşafaka'nın hocası Tufan Sabah ile UPS Spor Kulübü antrenörü Seyit Ahmet Sözen ile uzun zamandır görüşmelerimiz sürüyordu. En son 23-31 Ağustos'da İstanbul'da her iki antrenörle görüşerek, Çorum'un her yönüyle kamp yapılabileceğini söyleyerek her konuda onları ikna ettik. Onlar da Çorum'u beğenince hazırlık kamplarını Çorum'da yapma kararı aldılar. Antrenmanların dışında kalan zamanlarda ise kültürel geziler düzenleyerek Çorum'un tarihi ve turizmi de konuklara anlatılacak. Bizlere her alanda destek olan UPS Spor ve Kültür Kulübü Spor Direktörü hemşehrimiz Sayın Semra Demirer de süreç içerisinde Çorum'a gelerek çalışmaları takip edeceğini belirtti.''

Haberin Devamı

Buna göre Darüşafaka Genç Erkek takımı 13-19 Eylül tarihleri arasında, UPS Spor ve Kültür Kulübü Genç Erkek takımı ise 14-19 Eylül tarihleri arasında Çorum'da antrenmanlar yapacaklar. Son üç gün Çorum'da 4'lü turnuvada oynayarak kamplarını tamamlayacaklar.

Çorum Hitit Cup 1 Turnuvası adı altında oynanacak olan turnuvaya Çorum'dan da Atatürk Lisesi ve Anadolu Öğretmen - Anadolu Lisesi'nin katılacağı, turnuvanın sonunda ise takımlara kupa verileceğini belirten Yılmaz, ''Basketbol adına bir ilk daha gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Basketbol çalışamalarını yakından takip eden büyük kulüplerin her konuda tercih ettiği il olmanın mutluluğunu camia olarak yaşamaktayız. Bu spor adına yapılan çalışmaların meyvesini aldığımız şu günlerde 1 hafta boyunca basketbolun konuşulup izleneceği bir
ortamın oluşmasına destek olan antrenörlerimize, hakemlerimize, sporcu velilerimize ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'müze ve yerel basınımıza çok teşekkür  ediyoruz'' dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!