Çorapçı Penti iç çamaşırı üretecek

Güncelleme Tarihi:

Çorapçı Penti iç çamaşırı üretecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Penti, Türkiye'de ilk defa çorap

teknolojisini kullanarak dikişsiz iç çamaşırı üretimine başladı. Kısa bir süre sonra sütyen ve kilot da üretecek olan firma, iç çamaşırı üretimi için 1 milyon dolarlık (365 milyar lira) yeni bir yatırım gerçekleştirdi.

Türkiye'de Penti markasıyla kadın çorabı üreten Öğretmen Çorap Fabrikası, kadın iç giyimine de giriyor. Öğretmen Çorap Genel Müdürü Sami Kariyo, iç çamaşırında body ile deneme üretimine başladıklarını, çok yakında kilot ve sütyen üretimine de geçeceklerini söyledi. Sami Kariyo; hiç kesilmeden, dikişsiz olarak çorap mantığı ile iç çamaşırı üretmek için Çorlu'daki mevcut tesislerinde 1 milyon dolarlık (365 milyar lira) ilave yatırım yaptıklarını bildirdi.

Yılda 15 milyon adet çorap üreten Penti, bunun yüzde 30'unu başta ABD ve Avrupa ülkelerine ihrac ediyor. Yakında Rusya ve Romanya'da da ihracata başlayacaklarını belirten Sami Kariyo, şöyle konuştu:

‘‘Çorlu'daki tesislerimizde 1994 yılında taşındık. Burada İtalyan teknolojisiyle üretim yapıyoruz. Artık İtalyanlar'ın sunduğu ürünleri üretir hale geldik. Avrupa ve ABD'nin büyük alışveriş merkezlerinde ürünlerimiz satılıyor. Forbes tarafından en iyi alışveriş merkezi seçilen İsveçli Hennes & Maurite mağaza zincirinin çorap tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ını biz sağlıyoruz. Aynı şekilde ABD'li alışveriş mağazaları zinciri Liz Claiborn da Türkiye'de bizim ürettiğimiz çorapları satıyor.’’

Dünyadaki çeşitli markalar için fason çorap üreten Öğretmen Çorap, Penti markasıyla da altı aydır İspanya'da ürünlerini pazarlıyor. Hollanda da Penti markasıyla çorap satmak için girişimlerinin sürdüğünü belirten Sami Kariyo, ‘‘Rusya, Kazakistan, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerde markalaşmaya çalışıyoruz. Markaların ciddi olarak oturduğu ülkelerde kendi Penti markasını oturtmak istiyoruz. Markalaşmanın yaygın olduğu ülkelerde bunu yapmak biraz zor’’ dedi.

Bu yıl içinde 15 Penti Shop mağazası açacaklarını söyleyen Sami Kariyo, ‘‘İki yıldır Bakırköy'deki Carousel'de Penti Shop mağazamız var. Burası bizim için laboratuvar oldu. Önümüzdeki aydan itibaren bu mağazaların tüketiciye ulaşmamızda rahatlık sağlayacağını sanıyoruz’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!