Çöp torbasından servet çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çöp torbasından servet çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 16:42

Avrupa’nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo Grup’un Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’ndeki markası Koroplast, yüzde 15 büyüyerek pazardaki liderliğini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi, "Bundan 30 yıl önce Türkiye’de çöplerin biriktirilmesi, taşınması büyük bir sıkıntı konusuydu. Hatta o dönemlerde çöp kovalarına kağıtlar yerleştirilir, çöpler bunun içine koyulurdu. Sonrasında da o çöp kovaları temizlenmek için deterjanlarla yıkanırdı. İşte böyle bir dönemde Koroplast markamızla büyük bir maceraya atıldık. Türkiye’nin ilk çöp torbasını ürettik ve tüketicilerimize sunduk. Koroplast bu sayede tüketicileri büyük bir dertten kurtardı" dedi.

"2012’de yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz"

Koroplast’ın bugün çöp torbası ve buzdolabı poşeti başta olmak üzere, alüminyum folyo, streç film, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası ve dondurulmuş gıda torbası gibi geniş ürün çeşitliliği ile hayatı kolaylaştırdığını söyleyen Mizrahi, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Geçen yıl yüzde 15 oranında bir ciro büyümesi gerçekleştiren Koroplast, yüzde 38’lik ciro payı ile tüm kategorilerdeki liderliğini sürdürüyor. Koroplast olarak bu yıl Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’nde yüzde 20 oranında büyümeyi hedefliyoruz.

Koroplast markasının bugünlere gelmesinin arkasında yüzde 100 Türk sermayeli Korozo Grup yer alıyor. Korozo olarak bugün İstanbul ve İzmir'deki toplam 130.000 m2  kapalı alana sahip 7 fabrikamız ve İngiltere, Almanya ve Fransa’daki bölge ofislerimiz ile toplam 1400 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık 80.000 tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesislerimiz Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesisleri arasında yer alıyor."

‘İSO ilk 500 sanayi kuruluşu’ listesinde 165. sırada yer aldıklarına işaret eden Mizrahi, "Türkiye’nin 80. ihracatçı firmasıyız. 2011 yılını 458 milyon TL’lik net ciro ile kapattık. Bu da yüzde 27’lik bir büyümeye tekabül ediyor. Üretimimizin yüzde 55’ini Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika, İskandinavya ve Amerika başta olmak üzere 70'i aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. 145 milyon dolarlık net ihracat ciromuz ile Türk ihracatçıları listesinde sektör liderliğini üstlenmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!