Çocuklara özenip kayağa başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara özenip kayağa başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 15:11

Erciyes'te kızakla kayarken kayak yapan çocuklara özenen 76 yaşındaki Hasan Mutlu, 1 yıldır bu sporu sürdürüyor. Kayak Federasyonu, Mutlu'ya kayak takımı hediye etti.

Hasan Mutlu, Federasyon yetkililerinin kendisine hediye ettiği kayak takımıyla Erciyes'te kaymanın keyfini yaşıyor. Geçen haftaki yağışla birlikte kar kalınlığının 50 santimetre olması, Hasan Mutlu'ya Nisan ayında da kayak yapma imkanı sağladı.

Hasan Mutlu, geçen yıl geldiği Erciyes'te kızakla kayarken bazı çocukların kayak yaptığını gördüğünü ve buna özenerek ilerlemiş yaşına rağmen bu spora başladığını anlattı.

Yaşıtlarından kendisini örnek almalarını isteyen Mutlu, “Geçen yıl burada kızakla kayarken bebelerin kayak yaptığını gördüm. Tanıdığım bir kayak eğitmemine giderek, 'Ben oturarak, bebeler ayakta kayıyor. Ben de ayakta kaymak istiyorum' dedim ve 1 saatlik eğitimin ardından kaymayı öğrendim. Yaşıtlarım beni örnek alsınlar ve bu sporu mutlaka yapsınlar” dedi.

Kayak Federasyonu Başvanvekili Mükremin Çepni de bir süre önce Erciyes'e gelen Federasyon Başkanı Özer Ayık ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün, Hasan Mutlu'yu kayak yaparken gördüklerini belirterek, “Hasan Mutlu'nun kıyafeti ve donanımı, o karşılaşmada pek uygun değildi. Başkan Ayık ve Genel Müdür Akgül, ilerlemiş yaşına rağmen bu sporu yapan Hasan Mutlu'yu takdir ederek, kendisine kayak takımı hediye etmemizi istemişlerdi. Biz de bu talebi yerine getirerek, Hasan Mutlu'ya hediyesini verdik” diye konuştu.

Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı Cemil Kayhan da Hasan Mutlu'ya, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait konaklama tesisleri ile mekanik tesislerden süresiz yararlanma hakkı verdiklerini ifade ederek, Mutlu'nun yaşında kayak sporuna başlayacak herkese aynı imkanı sunacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!