CNN Türk Show TV savaşı

Güncelleme Tarihi:

CNN Türk Show TV savaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 01:51

CNN Türk, ‘‘32. Gün’’ programında Mehmet Ali Birand'ın Tarkan'la yaptığı röportajı, baştan sona kullanan Show TV'de yayınlanan ‘‘Televole’’ye dava açtı.

Bu konu hakkında bir açıklamada bulunan CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, ‘‘40 dakika kullanılan Tarkan haberi için bizden izin alınmadı. Hatta Mehmet Ali Bİrand'ın yerine Reha Muhtar görüntüleri kullanıldı’’ dedi.

Mehmet Ali Birand'ın sunduğu ‘‘32. Gün’’ programında Tarkan'la yaptığı röportajı baştan sona kullanan Show TV'deki ‘‘Televole’’yi CNN Türk mahkemeye verdi. Bu konu hakkında görüştüğümüz, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, bir programı alıp, baştan sona yayınlamanın hırsızlık olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: ‘‘19 Temmuz akşamı, Mehmet Ali Birand'ın ‘32. Gün' programına Tarkan'ı konuk ettik. Bu yayının ilgi göreceği çok doğaldı. Çünkü Tarkan, gündemde olan ve herkesin merakla takip ettiği bir sanatçı. Biz CNN Türk olarak bu tür şeyleri hiçbir zaman paylaşmakta sakınca görmüyoruz. Yeter ki, CNN Türk logosu korunsun, CNN Türk ismi söylensin.

BİRAND YERİNE MUHTAR

23 Temmuz akşamı Show TV'de yayınlanan programda, Mehmet Ali Birand'ın Tarkan'la yaptığı röportajın neredeyse baştan sona kullanıldığını dikkat çeken Boratav, ‘‘CNN Türk logosu silinmiş. Bununla da yetinilmeyip, Mehmet Ali Birand'ın gözüktüğü yerlere de Reha Muhtar'ın görüntüsü konulmuş. Bütün bunların açıklanması mümkün değil. Çünkü bu işler ciddi anlamda teknik müdaheleler gerektiren işler. Uzun uğraş gerektirir. Bu alışkanlıklardan artık Türkiye'de vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir şeye hiç gerek yok. Çünkü biz istenildiği zaman kendi görüntümüzü verip, paylaşırız. Ancak bu programın yaptığı çok ciddi bir şey olduğu için bu işi hukuki boyuta taşımaya karar verdik. Biz bu konuda ilkelerimizi çok hassas olarak ortaya koymak istiyoruz. Herkesin de bunu düşünmesini istediğimiz için bu işi hukuki işleme götürdük. Ne çıkar, orası mahkemenin bileceği bir şey. Ama biz hakkımızı savunmak istiyoruz’’ dedi.

KAVGA İSTEMİYORUZ

Bu olayı kavga haline getirmek istemediklerini de belirten Ferhat Boratav konuşmasını şöyle tamamladı; ‘‘Biz kavga değil, hakkımızı korumak istiyoruz. Kendi haberimizi kendimize saklayalım düşüncesinde değiliz, çok rahatız. Yeter ki, birbirimizin hakkını teslim edelim. Eğer bizden Tarkan röportajını isteselerdi, verirdik. Çünkü Tarkan röportajının Show TV ekranında yayınlanması bizim işimize gelir. En geniş şeklinde yayınlanması için uğraşırdım. Ama bir istek gelmedi. Ben arkadaşlarıma tek tek sordum. ‘Bizden Tarkan röportajı istendi mi?' diye. Hiçbir arkadaşıma böyle bir bilgi gelmemiş. Artık bu alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!