“Çinli antrenör ve partner getireceğiz”

Güncelleme Tarihi:

“Çinli antrenör ve partner getireceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 12:03

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, yeniden aday olacağını açıkladı.

Oktay Çimen,  2000 yılından itibaren federasyon başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, “Federasyon başkanlığım dönemimde masa tenisinde çıtayı yükselttik. Çıtanın tekrar düşmesine izin veremezdim. Bu yüzden yeniden aday oldum” dedi.

Masa Tenisi Federasyonu'nun 1966 yılında kurulduğunu anımsatan Çimen, federasyonun kendi başkanlığı dönemine kadar elle tutulur bir başarısının olmadığı yorumunda bulundu.

Çimen, görevde bulunduğu 12 yıl içerisinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte lisanslı sporcu sayısını 2 bin 500'den 70 bine ulaştırdıklarını, masa tenisini Türkiye'nin her yerinde oynanılabilir duruma getirdiklerini söyledi.

Masa tenisini vatandaşlara sevdirmek için bir çok kentte halka açık turnuvalar düzenlediklerini ifade eden Çimen, performans noktasında da masa tenisi tarihinde elde edilmemiş başarılara ulaştıklarını vurguladı.

Çimen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yıldızlarda sporcumuz Avrupa şampiyonu oldu. Gençlerde Avrupa ikinciliğimiz var. Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandık. Olimpiyatlara sporcu gönderdik. İlk defa Türk hakemler uluslararası maçlarda bizim dönemimizde düdük çaldı. Bugün, bütün uluslararası kurullarda üyemiz var. Masa tenisinde dünyada söz sahibi ülke konumuna geldik.”

“Çinli antrenör ve partner getireceğiz”

Masa tenisi branşında Çin Halk Cumhuriyeti'nin diğer ülkelere göre açık ara önde olduğunu savunan Çimen, Melek Hu ve Bora Vang'ı genç ve yerli sporcuların performansını artırmaları için devşirdiklerini söyledi.

Çimen, uyguladıkları devşirme politikasının neticesinde yıldızlar ve gençlerde Avrupa şampiyonlarında dereceye girdiklerini, bu başarıda Melek Hu ve Bora Vang'ın büyük pay sahibi olduğunu dile getirdi.

Genç sporcuların büyük aşama kaydettiğini belirten Çimen, “Bu sporcularımız 2016 Olimpiyatları'na katılabilecek yeteneğe sahipler. Yeteneklerini daha da artırmak için Çinli antrenör ve partner getireceğiz. Eğer bu politikayı uygulamazsanız hepten geri kalırsınız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!