Cimnastikte tarihi madalya

Güncelleme Tarihi:

Cimnastikte tarihi madalya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 16:36

17. Akdeniz Oyunları'nda artistik cimnastik erkekler halka finallerinde ikinci olarak Türkiye'ye oyunlar tarihinde bu kategorideki ilk madalyasını kazandıran milli sporcu İbrahim Çolak, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan alet finalleri erkekler halka kategorisinde toplamda 15.133 puan alarak gümüş madalyaya uzanan İbrahim Çolak, Türkiye tarihinin Akdeniz Oyunları artistik cimnastik halka kategorisindeki ilk madalyasını kazandı. Madalya töreninin ardından duygularını anlatan İbrahim, "Tarihte ilk olma duygusu anlatılmaz, yaşanır. Çok güzel ve gurur verici bir durum. İnşallah diğer takım arkadaşlarım da bu duyguyu yaşar. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

"İnşallah madalyaların devamı gelir"

Daha önce alt yaş kategorilerinde madalyalar kazandığını vurgulayan genç sporcu, "İnanılmaz derecede mutluyum. Büyüklerde ilk yarışmam sayılır ve ilk madalyamı kazandım. Bunun sevinci içindeyim. İnşallah madalyaların devamı gelir. Buraya gelebilmek için çok çaba sarf ettim. Bundan sonra da elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Bana destek olan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. İbrahim Çolak, asıl hedefinin olimpiyat madalyası almak olduğunu anlatarak, "En büyük hedef olimpiyatlar. 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları'na hazırlanıyorum. Ondan önce dünya kupaları ve şampiyonalarında yarışacağım. Adım adım yükselerek hedefime ulaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Salona gelerek kendisini ve takım arkadaşlarını destekleyen Mersinlilere de teşekkür eden İbrahim, "Bana ve takım arkadaşlarıma bu kadar güzel destek verdikleri için Mersinlilere çok teşekkür ediyorum. Onları gurulandırdığım için de çok mutluyum. İyiki varlar ve yarışmaları izliyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!