Cimbom uygun adım:2-0

Güncelleme Tarihi:

Cimbom uygun adım:2-0
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray, müthiş çekişmeye sahne olan maçta Kocaelispor'u Hakan Şükür ve Ümit'in golleri ile devirdi. Sarı kırmızılıların iki şutu direkten dönerken, Hakan Şükür bir de penaltı kaçırdı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Avni Aker'de yenişememesi, Beşiktaş ile İstanbulspor'un da berabere kalmaları sarı kırmızılıların önünü açtı. Mükemmel bir futbol sergileyen Galatasaray, Kocaelispor galibiyetiyle zirve ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Maçta Evren ve Suat da kırmızı kart gördü.

Galatasaray, taraftarlarının hınca hınç doldurduğu Ali Sami Yen Stadı'nda konuk ettiği Kocaelispor karşısında üstün oynadı, penaltı kaçırdı, iki topu direkten döndü ve üç puanı hanesine yazdırdı: 2-0. Körfez ekibi karşısında maçın tamamına yakın bölümünde üstün oynayan sarı kırmızılılar bol pozisyon buldu. Ancak bunlardan sadece iki tanesini değerlendirdi.

13. dakikada sağdan gelişen atakta Okan, Ümit'e bıraktı. Ümit kale içine ortaladı. Hakan Şükür düzeltip, çok güzel vurdu. Kaleci Metin Mert topu iki hamlede kontrol etti.

17. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Soldan Arif ceza alanına girdi. Osman tarafından arkadan yere indirilince hakem Metin Tokat penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hakan Şükür yumuşak bir şut çekti. Metin Mert yatarak topu çıkardı. 25. dakikada Hakan Şükür ceza alanının çaprazından penaltı noktasına havalandırdı. Pozisyonu takip eden Arif'in kafa vuruşunda top direkten döndü. İlk yarı golsüz sona erdi.

67. dakikada Galatasaray atağında Okan cezaalanına ortaladı. Kocaelispor cezaalanındaki karambolde son olarak Hakan vurdu ve top direkten döndü.

Ve Galatasaray 77. dakikada gol yollarındaki suskunluğunu bozdu. İlk yarıda penaltı kaçıran Hakan Şükür, bu dakikada sarı kırmızılı tribünleri ayağa kaldırdı. Gelişen atakta Okan sağdan cezaalanına ortaladı. Hakan mükemmel yükseldi ve meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi.

Galatasaray bu golden sonra da Kocaelispor yarı sahasındaki ablukasını sürdürdü. 81. dakikada da ikinci gol geldi. Ümit tek başına cezaalanına girdi. Yerden vurdu ve 77 dakika boyunca kalesinde gol görmeyen Metin'i ikinci kez avladı. Galatasaray üçüncü gol için Kocaelispor kalesine yüklendi. Ancak ataklardan sonuç gelmeyince maç 2-0 sona erdi.

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Metin Tokat (***), Sürhat Müniroğlu (***), Burhan Mermer (***)

G.SARAY: Mehmet Bölükbaşı (**) - Fatih (*), Popescu (**), Bülent (**) - Okan (**), Suat (**), Ümit (***), Hagi (**) (Dk.86 Emre), Osman (**) (Dk.68 Lutu *) - Arif (**) (Dk.74 Mehmet Gönülaçar *), Hakan Şükür (****)

YEDEKLER: Volkan - Ergün, Feti, Vedat,

KOCAELİSPOR: Metin Mert (**) - Osman (*), Mirkoviç (**), Turan (**) - Soner (*), Nuri (**), Evren (**), Mert (*), Dobrowski (**) - Sabin İlie (*) (Dk.46 Orhan *), Ahmet (**)

YEDEKLER: Stingaciu - Taşkın, Bülent, Tarık, Engin

GOLLER: Dk.77 Hakan Şükür, Dk.81 Ümit

SARI KARTLAR: Fatih, Ümit, Emre (G.Saray), Mirkoviç (Kocaelispor)

KIRMIZI KART: Dk. 44 Evren (Kocaelispor), Dk.60 Suat (G.Saray)

KAÇAN PENALTI: Dk.17 Hakan Şükür (G.Saray)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!