Cimbom dondu kaldı: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Cimbom dondu kaldı: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Norveç ekibi karşısında Rushfeldt'in 69. dakikada gelen golüne kadar başabaş mücadele sergileyen Galatasaray, Vedat'ın oyundan atılması ile çözüldü. Norveç Ligi'nin gol kralı olan Rushfeldt, son 5 dakikaya iki gol daha sığdırınca farklı yenilgi geldi.

İlk yarı süperdi...

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçında 4 puan toplamayı başaran Galatasaray, Rosenborg karşısında ilk yarıda mükemmel bir futbol oynadı. İkinci yarıda sarı kırmızılı savunma bol hata yapınca goller de peşpeşe geldi. Gol ümidi Hakan Şükür ise ileride tek kaldı ve markajdan kurtulamadı.

39. dakikada Hagi, orta sahada Ergün'den aldığı topla hızla Rosenborg ceza alanına yöneldi. İki Norveçli oyuncuyu geçtikten sonra topa çok sert vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı. İlk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda tempo yükseldi.

69. dakikada Rosenborg golü buldu. Sağdan gelişen atakta, Sorensen'in pasında Rushfeldt ceza yayı üzerinde topla buluştu, Vedat'ı geçti, Okan'ın müdahalesine rağmen kaleye sert vurdu ve Taffarel'i avladı: 1-0.

78. dakikada Ergün'ün ortasında Rosenborg ceza alanında karambol yaşandı. Sarı kırmızılı futbolcular kale önünde topa bir türlü vuramadı, ceza alanında Hasan Şaş'ın düşürülmesine hakem devam işareti verdi.

85. dakikada Rosenborg 2-0 öne geçti. Gelişen atakta soldan Totto, ortaladı, Maier kaleye vurdu, Taffarel'den dönün topu Rushfeldt tamamladı ve ağları ikinci kez havalandırdı.

90. dakikada Rosenborg farkı üçe çıkardı. Starnd'ın pasında Rushfeldt, G.Saray defansının arkasında Taffarel ile karşı karşıya kaldı. Takımının iki golüne imzasını atan Rushfeldt, topu Taffarel'in bacak arasından filelere gönderdi ve maç 3-0 Rosenborg üstünlüğü ile sona erdi..

STAT: Lerkendaal

HAKEMLER: Levnikov (***), Semenov (***), Boutenkov (***) (Rusya)

ROSENBORG: Arason (***)- Basma (**), Bragstad (***), Hoftun (***)- Bergdolmo (**), Strand (***), Skammelsrud (***), Winsnes (**) (Dk.75 Maier *), Sorensen (**) (Dk.75 Totto *)- Rushfeldt (****), M.Jakobsen (*) (Dk.56 Hernes **)

YEDEKLER: Isaksen, Johnesen, Lein, Pedersen

GALATASARAY: Taffarel (**)- Fatih (**), Popescu (**), Vedat (*)- Okan (**) (Dk.88 Emre *), Hagi (**), Ümit (*) (Dk.75 Tolunay **), Ergün (**), Hakan Ünsal (*)- Hasan Şaş (**) (Dk.86 Arif *), Hakan Şükür (*)

YEDEKLER: Mehmet, Bülent, Burak, Suat, Emre

GOLLER: Dk.69, 85 ve 90 Rushfeldt

KIRMIZI KART: Dk.79 Vedat

SARI KARTLAR: Ümit, Vedat (G.Saray), Bragstad, Skammelsrud (Rosenborg)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!