Ciddi misiniz? Hiç mi tuvaletiniz gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Ciddi misiniz Hiç mi tuvaletiniz gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Wimbledon’da ABD’li John Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasında 3 gün boyunca devam eden karşılaşma Federer, Novakovic ve Venus Williams gibi usta raketleri de şaşırttı.

Haberin Devamı

REKOR MAÇTAN KARELER / FOTOGALERİ 

DÜNYA, Wimbledon Tenis Turnuvası’nda, tarihin en uzun maçı rekorunun kırıldığı ABD’li John Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasındaki karşılaşmayı konuşuyor. Salı günü başlayan ve 3 saat oynandıktan sonra çarşamba günü devam edilen, 7 saatlik mücadelenin ardından yine tamamlanamayan ve dün 1 saatlik randevu sonrası noktalanan maçı Isner 3-2 kazandı.

Federer’in gözü korktu

Maçın final seti 70-68 sonuçlanırken bu karşılaşma toplam 11 saat 5 dakikalık süresiyle tenis tarihinin en uzun maçı oldu. Sporcular salı günü 2 saat 54 dakika, ikinci gün 7 saat 6 dakika ve dün 1 saat 5 dakika korttaydı.

/images/100/0x0/55eb4ff4f018fbb8f8b928ca

Öyle ki, dünyaca ünlü tenisçilerden Andy Roddick bile bu maçla ilgili Twitter’da, “Ciddi misiniz? Hiç tuvaletiniz de mi gelmedi?” yorumunu yapmaktan kendini alıkoyamadı. Erkekler tenisinin “Majesteleri” lakaplı 1 numaralı ismi Roger Federer de “Kesinlikle inanılmaz. Ama bu tarihi maçı oynayan tenisçilerden biri olmak ister miydim, bilmiyorum” dedi.

Tie-break oynanmalıydı

Konuya daha mantıklı yaklaşan Novak Djokovic, çözüm önerisi sunarak, “Bence son sette skor 50-50 olunca anlaşıp tie-break’e gitmeliydiler. Bu maç daha fazla uzamamalıydı” diye görüş bildirdi. Kadınlar tenisinin yıldızlarından Venus Williams da “Bu maç maratonu bile geçti” dedi.

8 bin kalori tükettiler

BİR tenisçi, maç sırasında saatte ortalama 750 kalori tüketiyor. Bu nedenle John Isner ve Nicolas Mahut, bu maç sırasında toplam 8 bin 250 kalori tükettiler. Her iki tenisçi de 3 gün süren maç boyunca bol bol su içip, muz yiyerek ayakta kaldı.

Birazcık yorgunum

KARŞILAŞMA sonrası duygularını açıklayan ABD’li Isner, “Birazcık yorgunum. Böyle bir atmosferde oynadığınız zaman kendinizi yorgun hissetmiyorsunuz. Seyirci harika. Mahut, tam bir savaşçı. Bugünü onunla paylaşmak istiyorum ve bu gerçek bir onur” dedi. Fransız Mahut ise “Şu an, çok acı verici ama oynamak harikaydı” diye konuştu.

11 saat 5 dakikada neler biterdi

· 11 voleybol maçı (setleri 3-0 olursa)
· 9 hentbol maçı
· 7 futbol maçı
· 7 basketbol maçı

Maçta gün gün neler oldu?

SALI: İlk seti Isner 6-4 kazandı. 2 ve 3. setleri 6-3 ve 7-6 alan Mahut, 2-1 öne geçti. Isner, 4. seti 7-6 kazanarak skoru 2-2’ye getirdi ve havanın kararması nedeniyle maç ertelendi.

ÇARŞAMBA: Yeniden başlayan karşılaşmanın 5. setinde oyunlar 6-6 olunca, kural gereği “Tie-break” uygulanmaması nedeniyle taraflardan biri 2 farklı öne geçene kadar sete devam edildi. Son sette 59-59 beraberlik varken, hava karardığı için maç yine bitmedi.

PERŞEMBE: Dün devam edilen son set ise 70-68’lik skorla 8 saat 11 dakika sürdü ve tarihe geçti. Sadece son set bile, bugüne kadarki en uzun maçtan daha fazla sürdü.

Isner-Mahut karşılaşması devam ederken Dünya Kupası’nda hangi maçlar oynandı?

· Fransa-Güney Afrika: 1-2
· Meksika-Uruguay: 0-1
· Yunanistan-Arjantin: 0-2
· Nijerya-G.Kore: 2-2
· Slovenya-İngiltere: 0-1
· ABD-Cezayir: 1-0
· Avustralya-Sırbistan: 2-1
· Gana-Almanya: 0-1
· Slovakya-İtalya: 3-2
· Paraguay-Y.Zelanda: 0-0
· Yunanistan-Arjantin: 0-2
· Nijerya-G.Kore: 2-2
· Yunanistan-Arjantin: 0-2

DÜNYA BASINI NE DEDi

İNGİLTERE
· BBC: Maraton gibi maçı sonunda Isner kazandı.
· The Sun: 70-68. Tarihin en uzun maçı.
· Daily Telegraph: Maraton maç Isner’in zaferiyle bitti.
· Independent: En uzun Wimbledon maçı 11 saat 5 dakika sonunda bitti.
· Guardian: Isner ve Mahut’un destansı savaşı 3. günde bitti.

FRANSA
· Liberation: Ve sonu olmayan maçı Isner galip bitirdi.
· Parisien: 11 saat maç.

RUSYA
· Sportbox: Efsane maç 3. günde bitti.
· Rian: Wimbledon rekoru asla kırılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!