'Cezasını çekmek zorunda'

Güncelleme Tarihi:

Cezasını çekmek zorunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 16:41

Maria Sharapova’nın doping içeren ilaç kullandığını açıklamasının yankıları tüm dünyada devam ederken, meslektaşlarından Rus yıldız için gelen farklı yorumlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sponsorlarının büyük bölümünün anlaşmalarını askıya almasına rağmen, kadınlarda Dünya 1 numarası Serena Williams ve Danimarkalı Caroline Wozniacki, Sharapova’nın cesur konuşmalarını takdir etmiş ve Rus tenisçinin ağır cezalarla karşılaşmasını istemediklerini dile getirmişlerdi. 

Ancak her tenisçi olayı Serena ve Wozniacki kadar soğukkanlı karşılamadı ve özellikle bazı isimler, Sharapova’nın gereken tüm cezayı çekmesi gerektiğini dile getirdi. 

Cezasını çekmek zorunda

EN SERT TEPKİ MURRAY’DEN GELDİ
Britanyalı Andy Murray, bu ilacın sadece kalp rahatsızlığı için kullanılmadığını bildiğini ve Masha’nın açıklamalarının pek masum ve inandırıcı olmadığını söyledi. “Sharapova’nın çıkıp konuşması alacağı muhtemel cezayı hafifletmemeli. Kurallar çok net ortada, herkes gibi  Maria da sonuçlarına katlanacak” diyen Murray, Sharapova’nın cezasını çekmemesi durumunda bu durumun genç sporcular için kötü emsal olacağını belirtti.

Cezasını çekmek zorunda

Konuyla ilgi bir sert açıklama da Rafael Nadal’dan geldi. “Sharapova’nın başına gelen herkesin başına gelebilir” diyen Nadal, “Ben yine de Maria’nın ekibinin çok amatörce davrandığını düşünüyorum. Bu seviyedeki bir ekip profesyonellikten bu kadar uzak kalamaz. Her ne olursa olsun Sharapova bedelini ödemek zorunda” ifadelerini kullandı.

Cezasını çekmek zorunda

“GELEN MAİLLERE EN AZ 2-3 KEZ BAKARIZ”
Çek tenisçi Tomas Berdych, “Ben bir ilaç alacağım zaman 10 farklı doktora danışırım, yasaklılar listesine defalarca bakmak zorundayız. Bu, kabul edilebilir bir durum değil” derken, Polonyalı Agnieszka Radwanska da “Çok hasta olduğum zamanlarda bile aspirinden başka ilaç kullanmam.

Bu tip durumlardan her zaman korkarım. Bu kadar tedbirsiz davranılması ilginç” cümleleriyle konuya dahil oldu.Son Avustralya Açık şampiyonu Angelique Kerber “Sharapova ev ekibi maillere bakmadıklarını söylüyor. Biz gelen maillere en az 2-3 kez bakarız. En ufak detayı ben kaçırsam bile ekibim asla kaçırmaz. Son derece dikkatli olmak zorundayız çünkü ufacık bir yanlışımız çok pahalıya patlayabilir” dedi.

Tenis dünyasının önde gelen yıldız isimleri düşüncelerini bu şekilde aktarırken, önemli bir bölümün Sharapova’nın açıklamalarını masum ve inandırıcı bulmaması dikkatlerden kaçmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!