Çeyrek finalistler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek finalistler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 16:27

Teniste sezonun ilk “Grand Slam” mücadelesi olan 98. Avustralya Açık Tenis Turnuvası, TSİ sabaha karşı başlayan dördüncü tur maçlarıyla devam etti.

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Melbourne Park kortlarında yapılan turnuvanın sekizinci gününde, 1 numaralı İsviçreli Roger Federer, Avustralyalı Lleyton Hewitt'i 6-2, 6-3, 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

28 yaşındaki Federer, bu sonuçla Hewitt ile oynadığı üst üste 15. maçı da kazanmış oldu. Hewitt ile 25 kere oynayan Federer, 2003'teki Davis kupasından beri yenilmiyor.

Federer maçtan sonraki açıklamasında, “Hewitt'e karşı inanılmaz bir galibiyet serisi yakaladığını, ancak Hewitt'in büyük bir oyuncu olduğunu ve ona karşı oynamanın hiç kolay olmadığını” söyledi. Federer, çeyrek finalde bugün İspanyol Fernando Verdasco'yu 6-2, 7-5, 4-6, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenen 6 numaralı seribaşı Rus Nikolay Davydenko ile karşılaşacak.

Federer, Davydenko için de “son iki karşılaşmamızda beni yendi. Servisini geliştirdi. Uzun süredir üst sıralarda” dedi.

Verdasco'yu zorlu bir mücadeleden sonra deviren Davydenko da “Federer ile oynadığınızda hanginiz favori olursunuz. O bu turnuvayı defalarca kazandı. O dünyanın bir numarası, ben nasıl favori olurum” diye konuştu.

Avustralya Açık'ta 4 şampiyonluğu bulunan 5. tenisçi olmak için mücadele veren Federer, Avustralya'daki Grand Slam turnuvasını 2004, 2006 ve 2007 yıllarında kazanmış, geçen yıl finalde İspanyol Rafael Nadal'a kaybetmişti.

Turnuvanın 3. numaralı seribaşı Sırp Novak Djokoviç de Polonyalı rakibi Lukasz Kubot'u 6-1, 6-2, 7-5'lik setlerle 3-0 yendi ve çeyrek finale kaldı. Djokoviç çeyrek finalde Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşacak.

Tsonga da bugün İspanyol Nicolas Almagro ile oynadığı maçı 6-3, 6-4, 4-6, 6-7 ve 9-7'lik setlerle kazandı ve çeyrek finale adını yazdıran isim oldu.

Avustralya Açık'ta tek erkeklerde çeyrek final maçları şöyle:

Roger Federer - Nikolay Davydenko
Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga
Andy Roddick - Marin Cilic
Andy Murray - Rafael Nadal

TEK BAYANLAR

Tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, Avustralyalı Samantha Stosur'u 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek, çeyrek finalist oldu.

Maçtan sonraki açıklamasında, Stosur'un kendisini son karşılaşmalarında yendiğini hatırlatan Willams, servislerinde başarılı olduğunu düşündüğünü söyledi. Serena Williams maçta 10 “ace” attı.

Serena'nın kardeşi Venus Williams da çeyrek finale çıkan bir diğer favori tenisçi oldu. İtalyan Francesca Schiavone ile karşılaşan Venus Willams, karşılaşmayı 3-6, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-1 kazanarak, çeyrek finalist oldu.

Venus ve Serena çeyrek finaldeki rakiplerini elemeleri halinde yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Günün tek sürprizine 4 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki'yi eleyen 16 numaralı seribaşı Çinli Li Na imza attı. Geçen yıl ABD Açık'ta final oynayan Wozniacki'yi 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenen Li, çeyrek finale çıkan ikinci Çinli oldu.

Çinli Zheng Jie de dün, 31 numaralı seribaşı Ukraynalı Alona Bondarenko'yu eleyerek, çeyrek finale yükselen ilk Çinli tenisçi olmuştu.

Bugünkü maçlarda son çeyrek finalist, 9 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva'yı 6-4, 4-6 ve 0-6'lık setlerle 2-1 yenen 7 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka oldu.

Avustralya Açık'ta tek bayanlarda çeyrek final maçları şöyle:

Serena Williams - Victoria Azarenka
Li Na - Venus Williams
Justine Henin - Nadia Petrova
Jie Zheng - Maria Kirilenko
Turnuvaya, TSİ sabaha karşı başlayacak çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!