'Çeyrek finali görebiliriz'

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek finali görebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 12:32

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin formasını giyen Fildişi Sahilli futbolcu Jean-Jacques Gosso, Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda, ülkesinin sürpriz takım olacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Gosso, yaptığı açıklamada, ülkesinin Dünya Kupası'nda grupta mücadele edeceği rakipler ve Fildişi Sahili Milli Takımı'nın turnuvadaki hedeflerini anlattı. Savunmaya dönük orta saha oyuncusu, Fildişi Sahili'nin zor bir grupta mücadele edeceğini ancak Kolombiya, Japonya ve Yunanistan'ın oyuna direkt etki edebilecek birden fazla bireysel yıldızının olmadığını kaydetti. Gruptaki rakiplerin bütünlük içinde ve oyun disiplininden kopmayan takımlar olduğunu belirten 31 yaşındaki futbolcu, "Grubumuzdaki takımların tümü yüzde 50 şansa sahip ancak o anki ruh hali ve kazanma isteği fark yaratacaktır" diye konuştu. Gosso, Fildişi Sahili Milli Takımı'nın gruptaki diğer rakiplerinin aksine bireysel anlamda önemli isimleri kadrosunda barındırdığını ve bu yıldızların da sahadaki mücadeleye ortak olmaları halinde turnuvada başarılı olabileceklerini ifade etti.

Hedef, Brezilya'da çeyrek final

2006 ve 2010 dünya kupalarının grup mücadelelerinde sırasıyla Arjantin ve Hollanda ile Portekiz ve Brezilya gibi güçlü rakipler yüzünden bir üst tura çıkamadıklarını belirten Gosso, milli takım kadrosunda yer alamasa da Fildişi Sahili Milli Takımı'na çok güvendiğini dile getirdi. "Brezilya'da çeyrek finali görebilecek nitelikte olduğumuzu düşünüyorum" diyen Fildişi Sahilli futbolcu, turnuvada milli takımın orta sahasında yaşanacak rekabete ilişkin de "Fildişi Sahili Milli Takımı, büyük kulüplerde oynayan çok iyi oyunculara sahip bir ekip, dolayısıyla gerçekten çetin bir rekabet olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Maestro Yaya Toure

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City forması giyen Yaya Toure'den de övgü dolu sözlerle bahseden Gosso, yıldız futbolcunun Dünya Kupası'nda adından sıkça bahsettireceğini kaydetti. Fildişi Milli Takımı'nda çok önemli oyuncular bulunduğunu dile getiren Gosso, şunları söyledi:

"Turnuvada ülkemiz adına ter dökecek bir çok önemli isim var ama biri var ki o da Yaya Toure. Takımımızın 'maestro'su. Etrafında oynayacaklar Yaya Toure'ye yardım edecek o da maçları kazanmamızı sağlayacak."

Dünya Kupası'nın favorisini, evsahibi Brezilya'yı gösteren Gosso, "Sambacıların" hem bireysel, hem de takım halinde etkili oynayabilen bir ekip olduğunu belirterek, "Umarım Brezilya ile finalde karşılaşırız ve kupanın sürprizini de biz yapmış oluruz" diye konuştu.

Çeyrek final başarıdır

Haberin Devamı

Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili Milli Takımı'nda forma giyecek Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Ousmane Viera, Dünya Kupası'nda gruptan çıkıp çeyrek final oynamanın kendileri için başarı olacağını söyledi. Viera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, C Grubu'nda Kolombiya, Yunanistan ve Japonya ile mücadele edeceklerini, zor gruptan çıkmak için yarış vereceklerini belirtti. Grupta daha çok mücadeleci takımlara karşı oynayacaklarını ifade eden Viera, "Kolay bir grupta değiliz ama biz de kolay takım değiliz. İyi oyunculardan kuruluyuz. İlk maçlar bu tür turnuvalarda çok önemli. İlk maçta kazanıp avantaj sağlamaya çalışacağız" dedi.

Dünya Kupası'nda çok önemli takımların kupa için mücadele ettiğini vurgulayan Viera, "Almanya, evsahibi olmanın avantajı ile Brezilya, İspanya favori olarak görülebilir ama Portekiz ve Arjantin gibi önemli ekipler de var. Fildişi Sahili olarak ilk hedefimiz gruptan çıkmak olacak. Dünya Kupası'nda gruptan çıkıp çeyrek final oynamak bizim için başarıdır" ifadelerini kullandı. Viera, kendisi ile Çaykur Rizespor'dan takım arkadaşı Godfrey Oboabona'nın Nijerya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele edeceğini, yeşil-mavili taraftarların Brezilya'daki maçları farklı bir gözle izleyeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!