Çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş sürecek mi? İşte uzman yorumu...

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş sürecek mi İşte uzman yorumu...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 07:58

Çeyrek altın fiyatlarındaki son durum ne oldu? Altın fiyatları son günlerin en popüler konularından biri oldu. Çeyrek altın bugün Kapalıçarşı'da 200 TL'den satılıyor. Peki çeyrek altın fiyatlarındaki bu yükseliş devam eder mi? Bigpara Uzmanı Gökhan Özkan altın fiyatlarında yükselişi yorumladı.

Haberin Devamı

Altın fiyatları yeniden hızlı bir atak yaparak bu yılın zirvesinin 1305 olmayacağını gösterdi. Dün yapılan FED toplantısı sonrası ABD 10 yıllık getirilerilerinin değer kayıpları sonrası yükselişini hızlı bir şekilde gösteren Altın fiyatlarının bir diğer destekçisi de 23 Haziran İngiltere referandumuna dair risklerin yüksek olması. İngilizlerin vereceği karar sonrası yükseliş devam edecek mi ? yoksa realizasyon gelecek mi ? diye soru işaretlerinin kafalarda oluştuğu bu hafta altının yükselişine devam edip etmeyeceğini sorgulayalım.

FED etkisi kaçınılmaz oldu

FED faizler konusunda net bir tavır takınmadı ancak faizlerin en azından 1 kere faiz artırılabileceğine dair görüş 6 üyenin görüş bildirdiğini görüyoruz. Diğer üyelerin ise, hala 2 faiz artırımı gelebileceğine dair beklentileri söz konusu. Bu durum aslında yıl başı beklentilerine bakılırsa oldukça güvercin kaşılanabilecek bir durum. Ancak son dönem gelişmelerine göre değerlendirildiğinde ise, şu belirsizlik ortamında 2 faiz artırımı beklentisinin hala geçerli olması şahin olarak nitelendirilebilir. Açıklamaların ayrıntılarında ise, hala bu yılın hangi ayında faiz artırılacağına dair net bir bulgu bulmak zor. Temmuz ayı son açıklamalara baktığımızda FED tarafından uygun bulunmayacaktır. Çünkü son gelen TDİ verisi FED’in istihdam konusundaki iyimser beklentilerini biraz olsun sınırlamış. Bunu geçtiğimiz karar metninden çıkarılan ‘’ a range of recent indicators, including strong job gains, points additional strengthening of the labor market’’ ifadesinden anlayabiliyoruz. Yani son göstergelerin iş gücü piyasasına ek kazanımlar yaratttığına dair ifade z bu toplantıda karar metninden yok. Bu durum FED’in sekteye uğrayan Tarım dışı istihdam verilerinin etkisi olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

ETF’ler ve Altın hisselerine olan talebin de arttığını görüyoruz. Son dönem hareketlerinde yukarı yönlü trend devam ediyor. En kısa vadede ise, 116 Dolar’dan 123.80’lere kadar gelen bir fiyatlama görüyoruz.

Görüntü itibariyle yatırımcıların sığınacak liman arayışında olduğu önemli zamanlar geçirdiğimiz bir süreçteyiz. Altın fiyatlarının ise, olası bir Brexit ihtimaliyle yükselişine devam edip, 1350-1400 arasına yerleşme ihtimali söz konusu. 200 haftalık ortalamasına takılan altının bu seviyeleri aşması ile birlikte yükseliş hareketi devam edebilir. Ancak teknik olarak yeni bir yakın vade uyumsuzluğu olması ve olası bir AB’de kalış kısa vadede satışları gündeme getirebilir. 1250-1242 arası bölge belirleyici olacaktır. GÖKHAN ÖZKAN- BİGPARA

Haberin Devamı


İŞTE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın fiyatları Pazartesi gününe yükselişle başladı. Çeyrek altın son günlerin hiç şüphesiz en gözde yatırım araçlarından biri oldu. Çeyrek altın fiyatlarının Cuma günü başlayan yükselişi devam ediyor. Cuma günü 199,00'dan satışan çeyrek altın bugün  Kapalıçarşı'da 200 TL'den satılıyor.    

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,59 artarak 121,40 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 1,50 artışla 812,00 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 196,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 199,00 liraya yükseldi.    

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 121,40 lira oldu.İstanbul Kapalıçarşı'da 121,20 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 121,40 liradan, 798 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 812 liradan, 110 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 114 liradan, 780 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 797 liradan, 390 liradan alınan Yarım Ziynet 399 liradan, 195 liradan alınan Çeyrek Ziynet 199 liradan satıldı.

BAKMADAN GEÇME!