CEO: Talibiz Sözcü: Değiliz

Güncelleme Tarihi:

CEO: Talibiz Sözcü: Değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Yapı Kredi tarafından satış masasına konulan Yapı Kredi Sigorta’ya talip şirketlerden İtalyan Generali kafaları karıştırdı. Aralık ayından bu yana hem Türk hem de İtalyan basınında Yapı Kredi Sigorta’ya talip olduğu yazılan Generali Assicurazioni’nin CEO’su önceki gün İtalyan basınında bir kez daha Yapı Kredi Sigorta’ya neden talip olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Dün Hürriyet’te yayınlanan, başta Il Giornale gazetesinin ekonomi sayfası olmak üzere İtalyan basınında da geniş yer bulan haberlerde Generali Assicurazioni CEO’su Mario Greco, Yapı Kredi Sigorta’ya talip olduklarını dile getirmişti.
Ancak dün Reuters haber ajansı, Generali Assicurazioni’nin sözcüsünün ‘Yapı Kredi’ye
talip olmadıklarını’ açıkladığını yazdı. Haberde sözcünün “Basında yer alan spekülasyonlara karşın, Generali Yapı Kredi’nin satış sürecinde yer almıyor” dediği belirtildi. Sözcünün bu açıklaması üzerine güne yüzde 9 primle 19.05’e kadar yükselerek başlayan Yapı Kredi Sigorta hisseleri düşüşe geçti.
Generali Assicurazioni CEO’su Mario Greco önceki gün Berlusconi’nin gazetesi Il Giornale başta olmak üzere İtalya basınında da yer alan sözlerinde Türkiye’de sermaye piyasalarının Türk şirketlerine güveninin sonsuz olduğu değerlendirmesini yaparak, Yapı Kredi Sigorta’yı almak üzere resmi girişimlerde bulunduklarını duyurmuştu. Greco, son dönemde Doğu Avrupa’da güçlendiklerini, Yapı Kredi Sigorta’yı da bünyelerine katarak pazar payında daha da güçlenmeyi amaçladıklarını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!