Cemal Nalga piste çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Cemal Nalga piste çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2011 00:00

Galatasaray Kulübü’nün 1992 doğumlu Tugay Levent’i, 1995 doğumlu Mert Baş’ın lisansıyla hem gençler hem yıldızlar atletizm müsabakalarında yarıştırdığı iddia edildi.

Haberin Devamı

ATLETİZM Federasyonu, 5-6 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılan Gençler 1. Kademe ve 2-3 Temmuz tarihlerinde Trabzon’da düzenlenen Yıldızlar Ligi 2. Kademe Final müsabakalarında, Galatasaray Kulübü’nün başka bir sporcunun lisansıyla kaçak atlet yarıştırdığı iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Bir kısmı basına yansıyan iddialara göre sarı kırmızılı kulüp, 1992 doğumlu Tugay Levent’i, hem İstanbul hem de Trabzon’da yapılan yarışlarda 1995 doğumlu Mert Baş’ın lisansıyla yarıştırdı. Yaşı itibariyle yıldızlarda yarışması mümkün olmayan Levent’in, Trabzon’daki müsabakalarda 400 metre, 400 metre engelli, 4x100 metre ve 4x400 metre yarışlarında koştuğu bildirildi. Tugay Levent’in koştuğu bütün yarışlarda derecelerinin Mert Baş adına kaydedildiği belirtildi. Baş’ın, yakınlarına, “Her iki müsabakaya da ben katılmadım” dediği öğrenilirken, Atletizm Federasyonu konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü, konu ile ilgili olarak, “5-6 Haziran tarihlerinde Sadi Gülçelik Atletizm Pisti’nde yapılan Gençler 1. Kademe Müsabakaları’nda Mert Baş’ın sakatlanması üzerine, atletizm mevzuatlarına uygunluğu çerçevesinde, yerine Tugay Levent müsabakalara katılmıştır” açıklamasını yaptı.

Cemal Nalga olayı nedir?

GALATASARAY Erkek Basketbol Takımı, sezon öncesi Cibona Zagreb ile oynanan hazırlık maçında kavga ettiği için 5 maç ceza alan Galatasaraylı Cemal Nalga, sarı kırmızılı takımın Almanya’da katıldığı bir hazırlık turnuvasında Tufan Ersöz’ün formasını giyerek sahaya çıkmış ve maç istatistiğinde de bu isimle yer almıştı. Olayın ortaya çıkmasıyla patlayan skandal sonucu Cemal Nalga 2 yıl ceza almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!