Çelebi: Döviz hesabına vergiye itiraz ettim

Güncelleme Tarihi:

Çelebi: Döviz hesabına vergiye itiraz ettim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Işın Çelebi, hükümetin Meclis'e sevkettiği ve döviz tevdiat hesaplarından da vergi alınmasını öngören Vergi Kanunu Tasarısı'ını Başbakan Mesut Yılmaz'ın isteği üzerine imzaladığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'ının (DTM) düzenlediği İhracat Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Çelebi, ‘‘Döviz tevdiat hesaplarından vergi alınması uygulamasına Bakanlar Kurulu'nda karşı çıktım. Bunu da Bakanlar Kurulu'nda açık açık söyleyen tek adamım. Başbakan rica edince imzaladım. Ben liborun dünyada vergilendirildiği tek ülke bilmiyorum ve tanımıyorum. Ancak tasarı hükümetin tasarısı olduğu için arkasında durmamız gerekiyor’’ dedi.

Daha önce ihracatçıya söz verdikleri Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu'unun da kaldırılmasının Bakanlar Kurulu gündemine geleceğini belirten Çelebi, Dış Ticaret Sermaye Şirketleri'inin yasal statüsü ile ilgili düzenlemenin de kısa sürede Bakanlar Kurulu'ndan geçeceğini açıkladı. Çelebi, 1998 yılı için ihracatta bir eylem planı hazırladıklarını belirterek şöyle devam etti: ‘‘Eximbank'ın sermayesini 75 milyara çıkardık. Yıl içinde bunu ödenmiş hale getireceğiz. Küçük işletmelerin Halk Bankası limitlerini de artıracağız. Para Kredi Kurulu'unu düzenli işler hale getirdik. Şimdi de sektör toplantılarını başlatıyoruz. Burada İGEME'nin sektör masalarını işler hale getireceğiz. Sektörlerle tek tek ihracat toplantılarına başlıyoruz.’’

PES ETMEYİN

Holiday Inn Oteli'nde gerçekleştirilen İhracat Koordinasyon Toplantısı'ına katılan işadamları Başbakan Mesut Yılmaz ve Devlet Bakanı Güneş Taner'in enflasyonla ilgili son demeçlerini eleştirdi. TİM Başkanı Okan Oğuz, ‘‘Bazı Bakanların ve Başbakan'ın enflasyon ile mücadele konusunda umutsuz ifadelerine katılmak istemiyoruz’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!