Çek kavgası

Güncelleme Tarihi:

Çek kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 01:18

F.Bahçe, Deniz’in tazminatı için G.Birliği’ne verdiği 750 milyar liralık çekin iptali için girişimlere başladı. Başkent ekibi, "Ödemezseniz icraya veririz" tehdidini savurdu.

DENİZ Barış hakkındaki Tahkim Kurulu kararının Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından bozulması üzerine Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ne verdiği 750 milyar liralık çekin peşine düştü. Yargıtay kararı doğrultusunda çekin iptali gerektiğini öne süren sarı lacivertli yönetim, yasal yollardan girişimlere hemen başladı. 25 Şubat 2006 tarihli çekin iptali için mahkemeye başvurma ve teminat yatırma kararı alan Fenerbahçe, hukuki açıdan Gençlerbirliği’nin hiçbir hak iddia edemeyeceğini bildirdi. Gençlerbirliği’nin bu konudaki tepkisi ise sert oldu. Başkent temsilcisi, halen Tahkim Kurulu kararının geçerli olduğunu belirtti ve çekin ödenmemesi halinde 26 Şubat’ta Fenerbahçe için icra takibine başlanacağını açıkladı.

Öte yandan sezon başında tüm futbolcular gibi Deniz’in de adli makamlara başvurmayacağı konusunda tek tip sözleşmeye imza attığı belirlendi. Talimatlara aykırı davrandığı için milli futbolcuya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 6 aydan az olmamak kaydıyla ağır ceza verileceği öğrenildi.

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, konuyla ilgili olarak, Yargıtay kararlarına herkesin saygı duyması gerektiğini belirtti. Özdemir, "Deniz’in maddi kayıplarından dolayı tazminat hakkı bile doğuyor. Çünkü oynamamış, oynama hakkı elinden alınmış" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!