Çek Cumhuriyeti 2-2 Hırvatistan / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Çek Cumhuriyeti 2-2 Hırvatistan / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 16:40

EURO 2016 D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan şampiyonanın en gollü maçında 2-2 berabere kaldı. Stade Geoffroy Guichard'da oynanan mücadelede Hırvatistan'ın golleri 37. dakikada Perisic ve 59. dakikada Rakitic atarken Çek Cumhuriyeti adına müthiş geri dönüşü sağlayan goller 76. dakikada Milan Skoda ve 90+3. dakikada penaltıdan Bursaspor'un golcüsü Necid kaydetti. Barcalona'nın yıldız ismi Rakitic, Hırvatistan Milli Takımı formasıyla 12. golüne imza attı. Bu sonucun ardından Hırvatistan puanını 4 yaparken Çek Cumhuriyeti de grupta ilk puanıyla tanıştı.

Haberin Devamı

Stat: Geoffroy Guichard
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)
Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Hubnik, Sivok, Limbersky, Plasil (Dk. 86 Necid), Rosicky, Skalak (Dk. 67 Sural), Krejci, Darida, Lafata (Dk. 67 Skoda)
Hırvatistan: Subasic, Strinic (Dk. 90+3 Vrsaljko), Vida, Corluka, Srna, Brozovic, Badelj, Modric (Dk. 62 Kovacic), Perisic, Rakitic (Dk. 90+2 Schildenfeld), Mandzukic
Goller: Dk. 37 Perisic, Dk. 59 Rakitic (Hırvatistan), Dk. 76 Skoda, Dk. 89 Necid (penaltıdan) (Çek Cumhuriyeti)
Sarı kartlar: Dk. 14 Badelj, Dk. 74 Brozovic, Dk. 88 Vida (Hırvatistan), Dk. 72 Sivok (Çek Cumhuriyeti) 

Çek Cumhuriyeti 2-2 Hırvatistan / MAÇIN ÖZETİ

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
İlk yarının tamamında baskılı oynayan Hırvatistan, aradığı golü 37. dakikada buldu. Bu dakikada Perisic'in ceza sahasının sol çaprazından yaptığı düzgün vuruşta, top filelere gitti: 0-1. Bu golle Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti karşısında devre arasına 1-0 önde girdi.
59. dakikada Brozovic'ten aldığı topla ceza sahasına giren Hırvat oyuncu Rakitic, kaleci Cech'in üzerinden aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a taşıdı.
76. dakikada Rosicky'nin sağdan ortasında oyuna sonradan giren Skoda'nın kafa vuruşunda, top kalecinin bakışları altında filelere gitti ve Çek Cumhuriyeti farkı 1'e indirdi: 1-2.
88. dakikada Bursaspor forması giyen Sivok ile Hırvatistan defans oyuncusu Vida'nın beraber çıktığı kafa topunda, Vida topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen bir diğer Bursasporlu Necid, karşılaşmanın 89. dakikasında sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu golle Çek Cumhuriyeti, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-2 beraberliği sağladı. 

Çek Cumhuriyeti 2-2 Hırvatistan / MAÇIN ÖZETİ

 

Haberin Devamı

İSTATİSTİKLER:

Hırvatistan, Avrupa Şampiyonaları'nda grup aşamasında oynadığı son sekiz maçın beşini kazandı. Hırvatistan, Avrupa Şampiyonaları'ndaki son 10 maçında sadece bir kez gol atamadı. Ayrıca Hırvatlar Avrupa Şampiyonaları'nda son sekiz maçın hiçbirinde birden fazla gol yemedi. 

Hırvatistan, ilk maçında Türkiye'ye karşı Avrupa Şampiyonaları'nda maçların normal süresinde en çok şut attığı maçı egale etti. Bu şutların 15'i ceza sahası içinden geldi. Luka Modric, Türkiye'ye karşı tek şutunda golü buldu. O maçta ayrıca topla en çok buluşan ve en fazla isabetli pas atan oyuncuydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!