Çek bir bira akıllı olsun

Güncelleme Tarihi:

Çek bir bira akıllı olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 20:39

Biraların servis edildiği muslukları ‘Taptronics’ ürünü ile akıllandıran ‘Pubinno’ adındaki girişim, fıçılardan kaç bardak bira çıktığını sayıyor ve yüzde 23 tasarruf edilmesini sağlıyor. ABD’nin San Francisco şehrinde 10 barda kullanılan akıllı musluklar, İstanbul’da da aktif olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL devrim artık her alanda. Sanayide, bankalarda, otomobillerde, hastanelerde... Ve hatta artık barlarda. Barlar nasıl dijitalleşecek demeyin. Can Algül ve Necdet Alpmen adındaki iki girişimcinin geliştirdiği yeni nesil bira musluğu ‘Taptronics’, internete bağlanarak barların dijital dönüşüme ayak uydurmasını ve akıllı bir dönemin kapılarını aralanmasını amaçlıyor.

KAYIT DIŞI OLMUYOR

Kurdukları ‘Pubinno’ adındaki şirketle, eğlence mekanları, restoran ve barlar için akıllı servis çözümleri geliştirdiklerini ifade eden Pubinno Kurucu Ortağı ve CEO’su Can Algül, bu amaçla akıllı musluk ‘Taptronics’ ile öncelikli olarak eğlence mekanları alanına yöneldiklerini söylüyor. Algül, akıllı musluğu şöyle anlatıyor: “Biranın dolumu sıcaklık, basınç, nem, fıçının içinde kalan miktar gibi onun üzerinde parametreye göre değişiyor. Örneğin, dolum işlemi bir damla köpük ile başlarsa bu bütün bardaktaki biranın köpük olarak dolmasına neden olabiliyor. Bu da taşmaya neden oluyor. Ayrıca standart bir fıçıdan kaç bardak çıktığı da tam olarak standart haline getirilemiyor. Bu nedenle kayıplar da çok oluyor. Geliştirdiğimiz Taptronics ile veriler analiz edilebiliyor, her seferinde istenilen miktarda bira ideal köpük oranında sunulabiliyor. Biralar hiçbir şekilde taşırmadan ikram edilirken kalite, soğukluk ve köpük oranı da ideal seviyelerde korunuyor.”

Haberin Devamı

YÜZDE 23 TASARRUF

Kullanılan teknoloji sayesinde yüzde 23’e varan kaybın önüne geçilebildiğini söyleyen Algül, 30 adet Taptronics’in şu anda aktif olarak kullanıldığını ifade ediyor. Algül, “İstanbul’daki barlarda 10 ürünümüz aktif olarak kullanılıyor. Ancak hedefimiz yurtdışı pazarlar. Dünyada bu pazar 400 milyon dolar büyüklüğünde ve 18 milyon bira musluğu bulunuyor. Taptronics şu an piyasadaki teknolojilerin çok üzerinde. Bu yüzden de oldukça yoğun bir ilgi görüyoruz. Şu anda ABD’nin San Francisco şehrinde 10 adet aktif ürünümüz var. Avusturalya’da 5, İspanya’da da 2 adet demo cihazımız bulunuyor” diyor. Ayrıca Algül, bir yerli bira markasına 50 adet bu akıllı musluklardan sattıklarını dile getiriyor.

Haberin Devamı

İş modellerine de değinen Algül, “Donanım için tek sefere mahsus bir ücret alıyoruz. Kurulum sonrası, lisans, analitik, bakım ve garanti servisleri için aylık olarak bir ücretlendirme yapımız var. Başka bir deyişle hizmet olarak yazılım (SaaS) ve hizmet olarak donanım (HaaS) modellerini birleştirmiş durumdayız” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!