Carlos'a veda hediyesi: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Carlosa veda hediyesi: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 09:54

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu son maçında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Sheriff takımını 1-0 yendi.

Haberin Devamı

Uğur Boral'ın süper golünü izleyin/ Video

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu maçında Fenerbahçe, Moldova'nın Sheriff takımını 15. dakikada Uğur'un golüyle 1-0 yenerek grubu lider tamamladı.  Brezilyalı ünlü sol beki Roberto Carlos'un da son kez Fenerbahçe forması giydiği maç sonunda grupta puan durumu şöyle oluştu.

1  Fenerbahçe  15
2  Twente  8
3  Sheriff 6
4  Steaua Bucuresti 6

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Semih'in sağdan ortasında ön direğe koşan Deniz, topa  vuramayınca, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

15. dakikada Semih'in pasıyla ceza alanına giren Uğur, önündeki savunma  oyuncusuna rağmen sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek,  takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

23. dakikada yine Semih'in pasıyla ceza alanına giren Deniz'in sağ  çaprazdan ve altıpastan vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta  gitti.

36. dakikada Deniz'in pasıyla soldan ceza alanına giren Uğur'un altıpasa  çıkardığı topu, kaleci Namaşco yumruklayarak uzaklaştırdı.

38. dakikada Brankovic'in ceza alanı dışından vuruşunda, yerden seken  topu kaleci Volkan Babacan iki hamlede kontrol etti.

40. dakikada ceza alanı içinden Özer'in vuruşunda, kaleci Namaşco üzerine  gelen topa sahip oldu.

48. dakikada soldan Uğur'un pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşan  Güiza'nın, Da Costa'yı çalımlayıp attığı şutta, kaleci Namaşco üzerine gelen topu  kontrol etti.

53. dakikada Semih'in ceza yayı üzerinden sert şutunda, kaleci Namaşco  uzanarak topu kornere çeldi.

74. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest atış  kullanan Dos Santos'un sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta  çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum,  UEFA Avrupa Ligi (H) grubunda Sheriff ile yaptıkları mücadelede, bazı yedek  futbolculara şans verdi.
Alman teknik adam, gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen takımında,  Moldova temsilcisine karşı as kadronun hafif sakatlıkları bulunan oyuncularını  değerlendirmeyip, daha önceki maçlarda az süre alan birçok oyuncusunu 11'e dahil  etti.
Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yerine Volkan Babacan  korurken, bu futbolcu, bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk kez şans buldu. Genç  kaleci Mert Günok da yedekler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

-ROBERTO CARLOS YEDEK-

Sheriff'e karşı savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Bekir görev alırken,  Fenerbahçe'den ayrılmak için gün sayan Roberto Carlos'un savunmanın sol  tarafındaki mevkisinde Dos Santos yer buldu.
Mehmet Topuz'u dinlendiren Alman çalıştırıcı, orta alanın sağına Özer'i  koyarken, orta alanda Cristian'ın yerinde Deniz görevlendirildi.
Alex'in de yer almadığı 11'de, orta alanın solunda Uğur'a şans  verilirken, sarı-lacivertliler Semih-Güiza ikilisinden oluşan çift forvet  kurgusuyla Sheriff'e karşı mücadele etti.
Sarı-lacivertliler, 17 kişilik maç kadrosuyla Sheriff'e karşı sahaya  çıktı.

-41 GÜN SONRA KADIKÖY'DE SEYİRCİSİNİN ÖNÜNE ÇIKTI-

Haberin Devamı

Cezası nedeniyle Turkcell Süper Lig'de sahasındaki son 2 maçında  seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, 41 gün sonra taraftarıyla  buluştu.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir önceki seyircili maçta 5  Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'nde Steaua Bükreş ile karşılaşan sarı-lacivertli ekip,  41 gün sonra yine bir Avrupa kupası mücadelesinde taraftarının karşısına çıktı.

-TRİBÜNLERDE BÜYÜK BOŞLUKLAR-

Fenerbahçe için bir anlamda formalite olan Sheriff maçına sarı-lacivertli  taraftarlar fazla ilgi göstermedi.
Migros kale arkası tribünde çok az sayıda taraftar yer alırken, diğer  tribünlerde de büyük boşluklar oluştu.
Bu arada, taraftarlar, maraton üst tribünde astıkları pankartla Roberto  Carlos'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

-DAUM, ZICO'YU YAKALADI-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sheriff maçıyla, takımın  başında 24. Avrupa kupası maçına çıkarak, sahip sarı-lacivertli ekibin başında en  çok Avrupa maçına çıkan teknik direktör unvanını elinde bulunduran Arthur Zico'yu  yakaladı.
Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında bir Avrupa kupası maçına daha  çıkarsa, unvanı eline geçirerek, sarı-lacivertli kulüpte bir rekora daha imza  atmış olacak.

-SHERIFF YÖNETİCİLERİNE YEMEK-

Fenerbahçe Kulübü, Sheriff Kulübü yöneticileri ve maçın UEFA  yetkililerine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yemek verdi.
Yemeğe Fenerbahçeli yöneticilerden Yasemin Merçil ile sportif direktör  Aykut Kocaman, Sheriff Kulübü Başkan Yardımcısı Valery Gurduza, dış ilişkiler  sorumlusu Denis Yastrebov, basın sorumlusu Alexander Babak, UEFA Delegesi Benny  Jacobsen ve UEFA Müsabaka Direktörü Mark O'Keefe katıldı.
İki kulüp yöneticileri, yemekte birbirlerine hediyeler verdi.

Haberin Devamı

CARLOS'UN VEDASI

Fenerbahçe'nin ünlü Brezilyalı yıldız  futbolcusu Roberto Carlos, UEFA Avrupa Ligi'nde Sheriff takımıyla yapılan maçtan  sonra veda etti.

Carlos, maç sonrası yaptığı açıklamada, arkadaşlarını, Fenerbahçe'yi,  sarı-lacivertli taraftarları bıraktığı için üzgün olduğunu belirterek, “Buradan  ayrılmak zorunda olduğum için üzüntülüyüm. Hayatımda öyle bir döneme gelmiştim ki  bir karar vermek gerekiyordu. O karar da Brezilya'ya dönme yönünde oldu” dedi.
Brezilya”ın büyük kulüplerinden Corinthians ile anlaştığını kaydeden  Roberto Carlos, “Bundan sonra kariyerini bir süre daha orada sürdüreceğim, ancak  kalbimin bir parçası burada Fenerbahçe ile olacak. Sizleri hiçbir zaman  unutmayacağım” diye konuştu.

Brezilyalı oyuncu, bir gazetecinin, “Neden sezon sonunda değil de devre  arasında ayrılıyorsun?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Kontratım sezon sonunda bitiyordu, ancak gitme kararımı biraz daha  önceye çektim. Zamanı geldiğini düşünüyorum. Eşim hamile ve Brezilya'da. Tüm  ailem Brezilya'da. Çözmem gereken şeyler var. 16 yıldır ülke dışında oynuyorum.  Avrupa kariyerimin sonuna geldim. Sezon başında aldığım kararı biraz daha erkene  çektim. Karşılıklı anlayışla Fenerbahçe'den ayrılıyorum.”

Roberto Carlos, Türkiye'de ve Fenerbahçe'de olduğu sürede güzel şeyler  verdiğini dile getirerek, “Futbol kariyerim bittikten sonra saha dışında Real  Madrid'de de olabilirim. Eğer Fenerbahçe bana bir teklif yaparsa, bir kez daha  burada olmaktan mutluluk duyarım. Herkese teşekkür ediyorum. Bir gün tekrar  görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

Carlos, son olarak Türkçe “Teşekkürler Türkiye” diyerek veda etti. Brezilyalı futbolcu, 20 Aralık Pazar günü Türkiye'den ayrılacağını  söyledi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Zsolt Szabo, Robert Kispal, Zsolt Varga(Macaristan)
Fenerbahçe: Volkan Babacan, Bekir, Bilica, Lugano, Dos  Santos, Özer  (Dk. 46 Mehmet Topuz), Selçuk, Deniz, Uğur  (Dk.  86 Ali), Semih  (Dk. 89 Roberto Carlos), Güiza
Sheriff: Namaşco, Mamah, Tarkhnishvili, Da Costa, Brankovic,  Balima, Arbanaş, Rouamba, Corneencov  (Dk. 66 Erokhin), Volkov  (Dk.  56 Rodriguez), França  (Dk. 68 Kuchuk)
Gol: Dk. 15 Uğur (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 42 França, Dk. 72 Tarkhnishvili, Dk. 90 Rouamba(Sheriff)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!