Çağla Büyükakçay'ın ilk mesaisi yarın

Güncelleme Tarihi:

Çağla Büyükakçayın ilk mesaisi yarın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 12:42

Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'taki mesaisine yarın başlayacak.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, yılın ilk büyük organizasyonu Avustralya Açık'taki mücadelesine yarın başlayacak. Hafta başında açıklanan dünya sıralamasında 173. basamakta yer alan Çağla, zorlu bir kura çektiği elemelerin ilk turunda Taylandlı Tamarine Tanasugarn ile karşı karşıya gelecek. Kariyerinin 60. Grand Slam tekler ana tablosunu hedefleyen 35 yaşındaki tecrübeli Tanasugarn, klasmanda 19 numaraya kadar yükselmiş bir isim olarak dikkat çekerken şu anda ise 150. sırada bulunuyor.

Bir Grand Slam turnuvasının tekler ana tablosunda raket sallayan ilk Türk kadın tenisçi olma amacındaki Çağla ile Melbourne'deki en büyük başarısını son 16'ya kalarak elde eden Tanasugarn, daha önce iki kez kozlarını paylaşmış, ilki 2011 Wimbledon elemelerinde, ikincisi ise 2012'nin Kasım ayında gerçekleşen buluşmalar Taylandlı raketin üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

23 yaşındaki Çağla, ilk turu geçtiği takdirde Lyudmyla Kichenok-Paula Ormaechea eşleşmesinin galibiyle karşılaşırken, daha da ilerlemesi durumunda elemelerin bir numaralı seribaşı ismi Ukraynalı Lesia Tsurenko ile oynaması da söz konusu olabilir.

Çağla Büyükakçay ile Tamarine Tanasugarn arasındaki karşılaşma, yarın TSİ 01:00'da start alacak maç programının dördüncü sırasında seyirci önüne çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!