Cadde'de yeni bir lüks noktası

Güncelleme Tarihi:

Caddede yeni bir lüks noktası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Suadiye'de açılan Expace bir alışveriş değil bir spor ve eğlence merkezi

Çullaş İnşaat'ın Bağdat Caddesi'nde açtığı Expace, 5 bin metrekare bir alana sahip. İçinde alışveriş merkezi yok. Tommy Hilfiger ve Dom gibi iki lüks mağaza, spor salonları ve lokanta bulunuyor. Amaç, Bağdat Caddesi sakinlerini eğlenmek ve spor yapmak için karşıya geçmeden yakalamak.

Önemli markaların mağazalarıyla donanan Bağdat Caddesi'ne yeni bir mekan katıldı. İnşaat süresince bir ‘‘alışveriş merkezi daha geliyor’’ dedikoduları Bağdat Caddesi sakinleri arasında kulaktan kulağa dolaştı. Ancak Suadiye'de Beymen ve Yeni Karamürsel'in hemen yanında açılan Xpace'in, sadece bir alışveriş merkezi olmadığı geçtiğimiz haftalarda anlaşıldı.

Binanın tamamı 5 bin metrekare. Şu anda sadece 3500 metrekaresi kullanılıyor. Bunun içinde cafe-bar, Festina adında bir Akdeniz restoranı, spor kompleksi, ve DOM adında hediyelik eşya ve aksesuar satan bir dükkan ve ünlü Amerikan spor markası Tommy Hillfiger'ın İstanbul'daki ilk dükkanı var.

Tommy Hillfiger hariç bütün bina Çullas İnşaat'a ait. Xpace'in Genel Müdürü Mehmet Özer, ‘‘Bağdat Caddesi insanının tüm gününün geçirebileceği, alışveriş yapabileceği, yemek yiyebileceği ve spor yapabileceği bir yer düşündük’’ diyor.

Konsepte karar verilirken bir pazar araştırması yapılmış ve sonuçlar doğrultusunda bir spor merkezine karar verilmiş: ‘‘Bu araştırmada gördük ki, Bağdat Caddesi'nde Avrupa Yakası'nın Hillside'ı, Planet'i gibi doğrudürüst, lüks bir spor salonu yok. Oraya gidenlerin yüzde 25-30'u da bu tarafta oturuyor. Bunun üzerine böyle bir yer açmaya karar verildi.’’

Xpace Welness Center Binanın büyük bir bölümü, 1500 metrekaresi spor salonuna ayrılmış. Üç kattan oluşuyor. Giriş katında soyunma odaları, solaryum, masaj, sauna ve Türk hamamı var. Diğer iki katta ise, step ve aerobik için stüdyo, 68 adet ağırlık ve kardiyovasküler alet bulunuyor. Mehmet Özer, ‘‘Dünyadaki trendi izledik. Artık spor salonları üst katlara, ferah ortamlara taşınıyor. Burada büyük camlar sayesinde isteyen caddeden geçen arabaları seyredebilir, üst katta tavan da cam olduğu için koşu bandındayken gece yıldızları görebilirsiniz’’ diyor. Toplam 14 hoca var. Vücudunuzun yağ, kas ve su oranı ölçüldükten sonra size bir program hazırlanıyor. 10 gün önce açılan spor merkezinin şu anda 60 üyesi bulunuyor. Senelik üyelik 1700 dolar, altı aylık 1100 dolar, 3 aylık ise 700 dolar.

Xpace Cafe 100 kişilik. Unlu mamüllerin hepsini kendileri yapıyor. Salata ve burger ağırlıklı, büyük porsiyonlardan oluşan hafif bir mönüsü var. Ayrıca bir de özel kahve mönüsü var, adı ‘‘Republic of Coffee’’, yani Kahve Cumhuriyeti! Kahveler 1 milyondan başlıyor. Müşteri profilini, gündüz kadınlar, akşam saatlerinde ise iş çıkışında bir kaç kadeh içmek isteyen çalışan kesim oluşturuyor. Öğlenleri genelde etraftaki bankacılarla doluyor. Hafta içi gece 12.00'ye kadar, hafta sonu 01.30'a kadar açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!