Buz hokeyinde patenler ısınıyor

Güncelleme Tarihi:

Buz hokeyinde patenler ısınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 10:32

Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek, bayan ve erkek buz hokeyi milli takımları, oyunların başlayacağı döneme kadar kamp yapacak.

Bayan takımı ABD'li antrenör Keith Mcadams yönetiminde Ankara'daki Buz Pateni Sarayı'nda kampa girdi. Günde çift antrenman yapan milli takımda 33 sporcu bulunuyor. Erkek takımı ise Bolu'da kondisyon kampı gerçekleştiriyor.

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz,oyunlara sayılı günler kaldığını ve çalışma temposunu artırdıklarını söyledi. Oyunların başlayacağı 27 Ocak 2011 tarihine kadar milli takımların kamp yapacağını belirten Kılavuz, şunları kaydetti:
“Hazırlıklarımız kondisyon, yurt içi ve yurt dışı kampları olarak geçecek. Bayanlar, son test yarışmalarını Ocak ayının ilk haftasında Erzurum'da İspanya, Bulgaristan gibi ülkelerle yapacak. Erkek takımı ise Bolu'daki kampın ardından Kocaeli'ye geçerek buz kampına devam edecekler. Sporcuların oyunlara kadar izin sayıları 15 günle sınırlı. Oyunlara kadar durmak yok. Oyunlarda çok güçlü ülkelerle mücadele edeceğiz. Rusya, ABD, Kanada, Slovakya gibi çok kuvvetli ülkeler var.”

Slovenya ile buz hokeyinde kardeş ülke olduklarını ve ortak çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Kılavuz, “Önümüzdeki günlerde bayanlar ve erkeklerde Slovenya ve Ukrayna'da kamplar yapacağız. Oyunlarda elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Şu an biz dünya ortalamasında 35. sıradayız ama oynayacağımız ülkeler ilk 11'de yer alıyor” diye konuştu.

BUZ HOKEYİNİN ASIRLIK ÜLKELERİNE KARŞI MÜCADELE

Türkiye'nin cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleştireceği kış sporları organizasyonunun başarıyla sonuçlanması için mücadele ettiklerini ifade eden Kılavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Buradaki en iyi sonuç, atacağımız goller. Diğer ülkelerde buz hokeyi 1880'li yıllarda başlıyor. Bizde 1990'larda başladı. Türkiye'nin gerçek anlamda buz hokeyi ile tanışması 10 yıllık bir mazi. 10 yıllık maziye sahip Türkiye ile 100 yıllık mazisi bulunan ülkeler karşılaşacak. Türk futbolu da göz önünde. Avrupa daki futbolda 5. ekonomi olunmasına rağmen iyi sonuçlar alınamıyor. Türkiye'de Futbol Federasyonu 1923'te kurulmuş. Hala şu anda dünya sıralamasında 20 ila 30. sıralarda geziyor.”

“YABANCI OYUNCU TAKVİYESİ YAPILACAK”

Takımda yetenekli sporcuların bulunduğunu, ancak bu isimlerin takımın kaderini değiştirmesinin zor olacağını belirten Kılavuz, “Herkese aynı anda iş düşüyor. Yurt dışında milli takımda oynayabilecek 4-5 sporcu var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Erkeklere yabancı sporcu takviyesi yapacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!