Buz hokeyinde klasman şampiyonu olduk

Güncelleme Tarihi:

Buz hokeyinde klasman şampiyonu olduk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 20:40

Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, Erzurum'daki Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Erzurum Buz Arena'daki son maçında Lüksemburg'u 8-1 yenen milliler, namağlup tamamladığı maçların ardından 3. Klasman müsabakalarını birinci tamamladı.

Maçın ilk periyoduna hızlı başlayan ve Emrah Özmen'in attığı golle 1-0 üstünlük sağlayan milliler, ikinci periyoda da taraftarın coşkulu desteğiyle ve yine Emrah Özmen'in kazandırdığı golle başladı. Bu periyotta rakibine oranla daha iyi bir oyun sergileyen Türk Milli Takımı, Yusuf Halil, Caner Baykan ve Emrah Özmen'in attığı gollerle bu bölümü 4-0 önde tamamladı.

Milliler üçüncü ve son periyotta da rehavete kapılmadan disiplinli oyununu sürdürdü. Bu periyotta ilk golü Lüksemburg Milli Takımı kaydederken, milli takımı adına ise Serkan Gümüş, Batin Kösemen ve Yusuf Halil'in golleri geldi. Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, karşılaşmayı 8-1 galip bitirerek, grubunda şampiyon oldu.

Maçın ardından buz üzerinde büyük bir mutluluk yaşayan milliler, salondaki taraftarları, ellerindeki Türk bayraklarıyla selamladı. Milliler daha sonra piste gelen federasyon yetkilileri ve protokoldekilerle mutluluklarını paylaştılar.

Buzun aslanları

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye, bu hokeyinde tarihinde ilk kez altın madalya kazandı. Bu çocukların hepsini alnından öpüyoruz. Bunlar buzun aslanları. Sadece altın madalya almadık, aynı zamanda Türkiye tarihinde ilk kez bir üst tura çıktık” dedi.
Daha sonra yapılan seremonide ise karşılaşmada başarılı seçilen her iki takımdan birer oyuncuya plaket verildi.
Erkek Buz Hokeyi Milli Takımı, 3. klasman müsabakalarında Yunanistan'ı 6-1, Moğolistan'ı 10-0, İrlanda'yı 5-3 ve Kuzey Kore'yi 4-2 yenmişti. Son maçında Lüksemburg'u da 8-1 yenen milliler, şampiyonayı namağlup tamamladı.

Türk Milli Takımı'nda yer alan sporcular şunlar:
Kaleciler: Fikri Atalı, Levent Özbaydoğan, Barış Uçele
Oyuncular: Emrah Özmen, Erdoğan Coşkun, Serdar Semiz, Alper Solak, Serkan Gümüş, Yusuf Halil, Gökalp Solak, Batın Kösemen, Bekir Akgül, Oktay Yavuzarslan, Doğu Bingol, Göktürk Taşdemir, Galip Hamarat, Cengiz Akyıldız, Burak Aktürk, Caner Baykan, Cafer Abaylı, Gürkan Çetinkaya.
Öte yandan, Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları, saat 21.00'de yapılacak Kuzey Kore-İrlanda maçıyla sona erecek.

Haberin Devamı

MADALYA TÖRENİ

Erzurum Buz Arena'da yapılan organizasyonun son maçında Kuzey Kore, İrlanda'yı 5-0 yenerek grupta ikinci olurken, karşılaşmanın ardından madalya töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Klasman maçlarında grubunu ilk sırada tamamlayan Türk Buz Hokeyi Milli Takımı ile ikinciliği elde eden Kuzey Kore ve üçüncü olan Lüksemburg takımlarına madalyaları verildi.

Törene, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'ndan Kimmo Leinonen, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Türk Milli Takımı oyuncularına madalyalarını Öztürk, Duman ve Leinonen verdiği törenin ardından, protokol üyeleri sporcularla fotoğraf çektirdi.

Buz Hokeyi Milli Takım kaptanı Emrah Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımda yer alan sporcuların hepsinin klasman maçlarında çok iyi bir performans sergilediğini.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!