Buz hokeyinde büyük gelişmeler olacak

Güncelleme Tarihi:

Buz hokeyinde büyük gelişmeler olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 10:27

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndan sonra buz hokeyinde büyük gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Oyunlarla ilgili Kılavuz, Erzurum'a Türk spor tarihinin en büyük tesis yatırımının yapıldığını ve oyunların bir çok ilke imza atacağını belirterek, “Erzurum'daki çalışmalarda son noktaya gelindi. Bu şehrimiz özellikle tesisleşme konusunda her türlü kış sporlarına ev sahipliği yapacak kapasiteye ulaştı. Oyunlar sayesinde Türkiye artık buz sporlarını daha yakından tanıyacak” dedi.

Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan sonra bir çok gencin basketbola yöneldiğini kaydeden Kılavuz, “Aynı etkiyi 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'ndan sonra buz hokeyinde bekliyoruz.
Özellikle Erzurum'da çok yetenekli gençlerimiz var. Normalde Batı illerinden buz hokeyine başlayan bir genç bu sporu bir ayda, Erzurumlular ise bir haftada öğreniyor. Buz hokeyini ileride daha fazla geliştirebilmek adına bir alt yapı koordinatörlüğü kurduk. Bu koordinatörlüğü Ocak ayından itibaren Erzurum'a taşımayı düşünüyoruz. Bu şehirdeki genç yeteneklerimize İlköğretimden başlayarak önce buz patenini daha sonra da buz hokeyini sevdirmek için bir köprü görevi oluşturacağız. Türkiye'de buz hokeyi sporcularının büyük bölümü Erzurum'dan çıkacaktır. Erzurumlular'ın buz sporlarını sevmeleri adına elimizden gelen bütün çalışmaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“AMACIMIZ, ERZURUM'A YAPILAN TESİSLERİ 12 AY BOYUNCA KULLANMAK”

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, Erzurum'a oyunlar için çok önemli tesisler yapıldığını ve federasyon olarak bu tesisleri 12 ay boyunca kullanmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erzurum'a Avrupa ve dünya standartlarında 5 tane kapalı buz pisti yapıldığını ifade eden Kılavuz, “Bu rakam gerçekten dikkat çekici. Türkiye'de toplam 10 tane kapalı buz pistiyer alıyor ve bunun yarısı Erzurum'da bulunuyor. Oyunlar bittikten sonra bu tesislerin yaşatılması ve buranın bir buz sporları merkezi haline gelmesi, federasyonumuzun en önemli görevleri arasında yer alıyor” dedi.

“Bundan sonra alacağımız tüm dünya şampiyonalarını Erzurum'da düzenlemeyi düşünüyoruz” diyen Kılavuz, şunları söyledi:
“Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndan sonra dünyanın önde gelen kulüp takımlarının burada kamp yapmalarını sağlamak amacıyla büyük bir tanıtım kampanyası yapacağız. Rusya'daki buz hokeyi liginin değeri 1 milyar doları aşıyor. Bu ligde mücadele eden takımlar ve oyuncuları dünyada milyonlarca insan takip ediyor. Oradaki takımları Erzurum'a getirebilmek için özellikle oyunlardan sonra çalışmalarımızı hızlandıracağız. Rusya'daki popüler bir ekibin Erzurum'da kamp yapması, aynı zamanda ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.”

ERZURUM'DA KIŞ TURİZMİ

Erzurum'un yakın zamanda Doğu Avrupa'nın kış turizminin de önde gelen şehirleri arasında yer alacağını belirten Kılavuz, “Erzurum'un bir çok açıdan artık Kış Olimpiyatları'nı rahatlıkla düzenleyebileceğine inanıyorum ama tabii hala bazı aksaklıklar var. Mesela Erzurum'daki havaalanının biraz daha büyük olması gerek. Burası böyle olduğu için uluslarlararası federasyonlar sadece İstanbul'u ve Ankara'yı tanıyor, ancak Erzurum'u pek fazla bilmiyor. Erzurum'a yurt dışından gelen uluslararası sporcuların İstanbul'dan aktarma sonucuyla bu kente gelmesi büyük sıkıntı yaratıyor.
Hem yurt dışından gelen sporcular hem de federasyon olarak bizler bu konuda önemli sorunlar yaşıyoruz. Yurt dışından gelip bu şehrimizde kamp yapmak isteyen bir kulüp direkt uçuş olmadığını duyunca hemen
programını iptal edebiliyor. O yüzden Erzurum Havaalanı'nın kapasitesinin büyültülüp, Avrupa'nın çeşitli yerlerinden buraya mutlaka direkt uçuşların olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ANKARA SPOR SALONU'NDA BÜYÜK BİR ORGANİZASYON YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Akın Kılavuz, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için inşa edilen ve zemini buz pistine de dönüştürülebilen Ankara Spor Salonu'nda ileride önemli bir organizasyon yapmayı düşündüklerini söyledi.

Salonun çok amaçlı olarak kullanıldığına dikkat çeken Kılavuz, “Ankara Spor Salonu, ülkemizin tesisi. Şu anda basketbol federasyonun himayesi altında ama ihtiyacımız olduğu günlerde bize tahsis edilecek. Burada istediğimiz zaman büyük bir organizasyon düzenleyebiliriz. Şu anda 2015 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlemesi adına önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu dev organizasyonu aldığımız takdirde yarışmaları Ankara Spor Salonu'nda yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün de ASKİ Spor Salonu'nun tamamen buz pistine dönüştürülmesi gibi bir düşüncesi var. Bu konuyla ilgili olarak da Yunus beyle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu salon da en yakın zamanda buz pistine dönüştürülecek. Bu projenin de gerçekleşmesi durumunda Ankara Türkiye'nin en büyük kapalı buz pistlerinden ikisine sahip olacak. Federasyon olarak ayrıca Kocaeli'de yer alan seyyar buz pistimizi de gelecek ay Beştepe semtine yerleştireceğiz. Olimpik standartlarındaki seyyar buz pistimiz, 2011 yılının başında Başkentli sporseverlerin beğenisine sunulacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!