Büyük turnuvada şok

Güncelleme Tarihi:

Büyük turnuvada şok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

New York'ta devam eden US Open (Amerika Açık Tenis Turnuvası), önceki gün tenis dünyasında şok etkisi yaratan bir maça sahne oldu. Son dört yılı birinci sırada tamamlayan ABD'li Pete Sampras, 15'inci sırada yer alan Çek tenisçi Petrs Korda'ya 3-2 yenilerek elendi.

3 saat 37 dakika süren ve yağmur yüzünden bir saat de tehir edilen maç, nefes kesti. Toplam 11 milyon 820 bin dolar ödüllü turnuvanın favorisi olarak gösterilen Sampras, Korda'ya, 6-7, 7-5, 7-6, 3-6 ve 7-6'lik setlerle 3-2 yenilmekten kurtulamadı.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sampras, ‘‘Yarın sabah çok pişman olacağım. Ama yenilgiyi de kabullenmek gerekir. Kendimi bu yüzden öldürmeye niyetim yok. Rakibim bugüne kadar gördüğüm en iyi backhand vuruşları yapıyor. Bir aynaya karşı oynadığım hissine kapıldım. Çok iyi ve çok sert vuruşlarımı aynı sertlikte geri çevirdi. Onunla Wimbledon'da da dördüncu turda karşılaşmış ve yenmekte zorlanmıştım'' dedi. Bu yılki iki Grand Slam'i, Wimbledon ve Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazanmış olan 26 yaşındaki Sampras, ‘‘Üçüncü önemli turnuvayı da kazanmak istiyordum ama olmadı'' dedi.

Sampras, bu turnuvayı kim kazanırsa kazansın, yıl sonunda yine sıralamada zirvedeki yerini koruyacak. Sampras böylece 5 yıl üstüste sıralamayı zirvede tamamlamış olacak.

DİĞER SONUÇLAR

Tek erkeklerde oynanan diğer karşılaşmalarda da Richard Krajicek, Felix Mantilla'yı 7-5, 6-3, 6-4'lük setlerle 3-0, Greg Rusedski, Daniel Vacek'i 7-6, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 ve Jonas Bjorkman da Scott Draper'i 6-3, 6-3, 1-6 ve 7-6'lık setlerle 3-1 yendi.

Bayanlarda ise 1 numaralı seri başı İsviçreli Martina Hingis, Florencia Labat'ı 6-0, ve 6-2'lik setlerle, Jana Novotna, Mary Joe Fernandez'i 7-5 ve 6-4'lük setlerle, 6 numaralı seri başı Lindsay Davenport, Magui Serna'yı 6-0 ve 6-3'lük setlerle, 10 numaralı seri başı Sanchez Vicario da Rachel McQuillan'ı 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek, tur atladılar.

New York'taki tenis arenası

New York'taki turnuva Flushing Meadows Corona Parkı'nda düzenleniyor. US Open'ın gerçekleştirildiği dev kompleks 100 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. 23 bin 500 seyirci kapasiteli, 90 lüks locası bulunan ve dev bir arenaya benzetilen stadyumda, her türlü yiyecek ve içecek bulunuyor. ABD Tenis Federasyonu'nun ayakta tutabilmek için 254 milyon doları gözden çıkardığı turnuvarın bir diğer özelliği ise, turnuvanın bayanlarda şampiyon olan ismine de erkeklerdekiyle aynı parayı ödemesi. Roland Garros, Wimbledon ve Avustralya'daki turnuvalarda erkeklere daha fazla para ödenirken, US Open'da iki şampiyona da 650' şer bin dolar ödeniyor. CBS televizyonu toplam 11 milyon 820 bin dolar ödül dağıtılan turnuvanın yayın haklarını 50 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!