Büyük başarı elde ettik

Güncelleme Tarihi:

Büyük başarı elde ettik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 11:46

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, 2011 yılında Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya alan Kadın Basketbol Milli Takımı'nın büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Basketbolda 2011 yılını değerlendiren Demirel, bu yılın basketbol açısından olumlu bir yıl olduğunu belirterek, “Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Kadın Milli Takımı'nın başarısı çok üst düzeyde oldu. Alt yapı milli takımlarımız da hem kızlarda hem erkeklerde başarılı sonuçlar aldı” dedi.

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ilk 8'e kalamayan “12 Dev Adam”ın düş kırıklığı yarattığını kaydeden Turgay Demirel, “Erkek Milli Takımı'nın olimpiyatlara katılma hakkını elde edememesi bizde çok büyük düş kırıklığı yarattı. Bu senenin en olumsuz tarafı bu oldu” diye konuştu. Kulüp takımlarının 2011 yılında Avrupa'da başarılı sonuçlar aldığını vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:

“THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden 3 takımımız da son 16'ya kalma başarısını gösterdi. Kadınlarda da Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz en üst sıralarda yer alıyor. Bu açıdan da Türk basketbolu olağanüstü başarılı bir sezon yaşıyor. Ayrıca Enes Kanter'in de 2011 yılında seçilmesiyle NBA'de 6 oyuncumuzun olması Türk basketbolunun geldiği yeri gösteriyor. Enes'de Türk Milli Takımı alt yapılarının da katkısı olmuştur. İnşallah NBA'de çok başarılı bir performans sergiler ve uzun yıllar oynar.”

“Kadınlar 2012'de tarihe geçecek”

Kadın Milli Takımı'nın 2012 yılında Türkiye'de yapılacak Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edeceğini hatırlatan Turgay Demirel, “İnşallah Kadın Milli Takımı, olimpiyatlara gitme hakkını kazanacak ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na giderek, tarihe geçecek. Kadın sporlarında daha önce hiç bir takım olimpiyata katılamamıştı. Kadın Basketbol Takımı bir ilki yapacak” şeklinde konuştu.

2012 yılında hem kadınlarda hem de erkeklerde Avrupa Ligi finallerinin İstanbul'da yapılacağına dikkati çeken Demirel, “2012 yılında, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali ile Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali İstanbul'da olacak. Ev sahibi olarak, takımlarımızın burada büyük bir şansı var” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!