Bütçe elverirse tırmanacağız

Güncelleme Tarihi:

Bütçe elverirse tırmanacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 10:46

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF), bu yıl yurt dışında, İran'da Demavent, Kırgızistan'da Lenin ve Khan-Tengri dağları ile Tibet'te Cho-oyu dağına tırmanışlar gerçekleştirmeyi planlıyor. TDF Başkanı Alaaddin Karaca, bütçe imkanları elverirse bu tırmanışları mutlaka gerçekleştirmek istediklerini bildirdi.

Karaca, federasyonun bu yıl yurtdışı tırmanışları programı dahilinde İran'ın Demavent, Kırgızistan'ın Lenin ve Khan-Tengri dağları ile Tibet'in Cho-oyu dağına tırmanışlar planladığını belirtti. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinin bütçe imkanlarına bağlı olduğunu, ancak federasyonun 2010 yılı bütçesinin henüz kesinleşmediğini ifade eden Karaca, yapılacak organizasyon planlamalarına ön hazırlık olması ve kulüplere değerlendirme fırsatı verebilmek için adı geçen faaliyetlere katılacak sporcuların belirlenmesi gerektiğini anlattı.

İran'daki tırmanışı Mart'ta, diğerlerini ise Temmuz ya da Ağustos aylarında yapmayı planladıklarını belirten Karaca, tırmanacak dağcılar için şimdiden seçme yapmak gerektiğini, aksi takdirde bütçe imkanları elverse de tırmanışların yapılamayacağını kaydetti.

Bütçe için görüşmelerde bulunduklarını, buna rağmen ihtiyaç duydukları rakamı alamayacaklarını bildiklerini belirten Karaca, yine de planlanan bazı faaliyetleri küçülterek, bazılarında masrafları azaltarak bu tırmanışları mutlaka gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Söz konusu tırmanışların 60-70 bin lira maliyetinin bulunduğunu anlatan Karaca, bu miktarın kendileri için büyük bir rakam olduğunu, bu rakama 2-3 eğitim organizasyonu düzenleyip, 200-300 kişiye eğitim verebildiklerini dile getirdi.

Buna karşın yurt dışında temsil edilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Karaca, yurt dışı tırmanışlarının hem ülke tanıtımına büyük katkısı olduğunu, hem de gençlerin kendilerini daha fazla geliştirmesine imkan tanıdığını anlattı. Karaca, bu nedenle yurt dışı tırmanışları mutlaka gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!