Bursaspor'dan TFF'ye eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Bursaspordan TFFye eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 11:24

Bursaspor Basın Sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), “İstanbul takımlarının menfaatleri doğrultusunda aldığı kararların Anadolu takımlarını olumsuz etkilediğini” savunarak, “Son örnek, yabancı oyuncu kontenjanının 6 artı 2'ye çıkarılması” dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Haluk Ulusoy başkanlığındaki TFF'nin aldığı kararlarla yeni seçilecek başkan ve yönetim kurulunu da zor duruma düşürdüğünü öne sürdü.

Bursaspor olarak TFF'nin haksız kararlarına ilişkin sessiz kalmadıklarını ve büyük bir cesaretle eleştirilerini ilettiklerini anlatan Çavuşoğlu, bu nedenle TFF'nin oyunlarına maruz kaldıklarını iddia etti. Çavuşoğlu, bunun son örneğini Trabzonspor maçında yaşadıklarını dile getirerek, “Federasyonun İstanbul takımlarının menfaatleri doğrultusunda aldığı kararlar Anadolu takımlarını olumsuz etkiliyor. Son örnek, yabancı oyuncu kontenjanının 6 artı 2'ye çıkarılması. Anadolu takımının 6 artı 2 yabancı kontenjanını doldurma, kadrosunda 8 kaliteli yabancı oyuncu bulundurma şansı yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Federasyon yönetiminin giderayak Turkcell Süper Lig'de küme düşmeyi kaldırmak ve ligdeki takım sayısını 22'ye çıkartmak gibi bir düşüncesinin olduğu” yönünde duyumlar aldıklarını anlatan Çavuşoğlu, “Umarım böyle bir şey yapmazlar. Çünkü bu durum, Türk futbolunu ciddi anlamda kaosa sürükler” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!