Bursa'da zafer Tekgöz'ün

Güncelleme Tarihi:

Bursada zafer Tekgözün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 12:10

“Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri” kapsamında, “7. Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu” yapıldı.

Tophane Meydanı'ndaki Saltanat Kapısı önünden başlayan koşunun profesyonel atletlere yönelik 15 bin metrelik bölümüne, yerli ve yabancı 765 sporcu, 4 bin metrelik halk koşusuna ise yaklaşık bin 68 kişi katıldı.

Saltanat Kapı'dan start alan koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşim İşcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahını izleyerek, Fetih Kapısı'nda son buldu.

15 bin metrelik koşuyu, 44 dakika 30 saniye ile Ali Haydar Tekgöz ilk sırada bitirdi. Kenya'dan Elphas Kimaru Ruto 45 dakika 36 saniye ile ikinci, Etiyopya'dan Sammy Kipkoech Tum da 46 dakika 4 saniye ile üçüncü sırada yer aldı.
Bayanlarda ise ilk 3 sıra, Türk sporcuların oldu. Ümmü Kiraz 49 dakika 2 saniye ile birinciliği, Bahar Doğan 51 dakika 46 saniye ile ikinciliği, Nilay Esen de 52 dakika 54 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

-Halk koşusuna bin kişi katıldı-

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı halk koşusu ise Saltanat Kapı önünden başlayıp Heykel üzerinden, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı, ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı'nda sona erdi.

Geçen yıl yaklaşık 3 bin kişinin koştuğu yarışa, bu yıl bin 68 kişi katıldı.

Yarışmanın birincisine 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, dördüncüye 700, beşinciye 600, altıncıya 500, yedinciye 400, sekizinciye 300, dokuzuncuya 200, onuncuya ise 100 dolar ödül verildi.
Ödül törenine, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!